Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ελληνοκύπριος δολοφονήθηκε στην Αυστραλία

Ελληνοκύπριος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στην Αυστραλία, όπου είχε μετακομίσει τα τελευταία χρόνια από την Κύπρο.

Ο Κυριάκος Κούρτης 39 ετών (Kevin Kourtis) πέθανε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε όταν μια ομάδα, τουλάχιστον, πέντε ατόμων εισέβαλε στο σπίτι του, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δράστες, που φέρεται να είναι άτομα νεαρής ηλικίας, πιστεύεται ότι φορούσαν μάσκες, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ.
Μία 43χρονη γυναίκα ήταν στο σπίτι την ώρα της δολοφονίας του, ωστόσο δεν τραυματίστηκε.

Οι Αρχές έχουν συλλάβει δύο ανήλικους, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία του 39χρονου. Είναι ήδη αντιμέτωποι με κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει και τους άλλους δράστες της δολοφονίας, ενώ εξετάζεται και το εάν το θύμα γνώριζε τους δολοφόνους.
Αστυνομικός, μιλώντας σε αυστραλέζικα ΜΜΕ, σημείωσε, χαρακτηριστικά, πως ερευνάται εάν η επίθεση ήταν στοχευμένη και το θύμα γνώριζε τους δράστες.

Συγγενικό πρόσωπο του αποθανόντος, με ανάρτησή στο Facebook, σημειώνει πως ο θάνατος του 39χρονου έχει βυθίσει την οικογένεια στο πένθος.

«Ο Κυριάκος είχε πολύ καλή καρδιά και δεν άξιζε ένα τόσο τραγικό τέλος στη ζωή του», έγραψε και προσέθεσε: «Θα μας λείψει πολύ και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Φίλοι του τον περιγράφουν ως έναν ήμερο άνθρωπο που αγαπούσε να μένει σπίτι και να περνά χρόνο με φίλους. «Δεν του άρεσαν τα πάρτι, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος».

Η οικογένεια του αποθανόντος συγκεντρώνει χρήματα για να μπορέσει να μεταφέρει τη σορό του 39χρονο στην Κύπρο για να ταφεί σε πάτριο έδαφος.


https://www.sigmalive.com/news/local/630853/dolofonia-39xronou-ellinokypriou-sto-sidnei-tis-afstralias

Δεν υπάρχουν σχόλια: