Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Στο πόδι χθες η πυροσβεστική υπηρεσία

Στις 07:53 ξέσπασε για πυρκαγιά σε βενζινοκίνητο όχημα θαλάσσης μάρκας Four Wings H200 μήκους 21 ποδών το οποίο βρισκόταν πάνω σε τρόλεϊ μεταφοράς σκαφών στον ποταμό Λιοπετρίου.
 
Στο σημείο, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.
 
Από την πυρκαγιά και την θερμότητα σοβαρή ζημιά έπαθαν τα πισινά καθίσματα και μέρος του σκάφους. Ελαφριά ζημιά έπαθε η ηλεκτρική εγκατάσταση της μηχανής.
 
Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από τον ιδιοκτήτη και παρευρισκόμενους με την χρήση νερού από την θάλασσα.
 
Όπως διαφάνηκε, η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή καυσίμων και σπινθηρισμούς.
 

Πυρκαγιά ξέσπασε και στις 01:50 τα ξημερώματα, σε ξύλινο κτηνοτροφικό υποστατικό με ζώα κατασκευασμένο με ξύλινο σκελετό και τσίγκους διαστάσεων 10χ4 μέτρα στην κτηνοτροφική περιοχή Κοφίνου.
 
Στη σκηνή ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την ΕΜΑΚ με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:25.
 
Το υποστατικό ήταν ανοικτού τύπου και δεν επηρεάστηκαν τα ζώα που ήταν εντός.
 
Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.
 

Τέλος, στις 04:47 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε για πυρκαγιά σε λεωφορείο 12 θέσεων μάρκας Toyota Hiace το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας του Αγίου Μάμμαντος στο Τραχώνι στην Λεμεσό.
 
Για κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν δύο οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05:26.
 
Το λεωφορείο υπέστη εκτεταμένες ζημίες. Οι Βρετανικές Βάσεις θα διερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς καθότι ο χώρος εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρίσκεται σε τομέα επιχειρησιακής ευθύνης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: