Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ο καιρός στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες νωρίς το απόγευµα δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, σε περιοχές στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα νότια και ανατολικά µέχρι νοτιοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, για να καταστούν µετά το µεσηµέρι µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά παράλια ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη ενώ σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σύντοµα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη για να καταστεί αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.
 
Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.
 
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται µετά το µεσηµέρι δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις.
 
Από τη ∆ευτέρα και µετά αραιή σκόνη αναµένεται να παρατηρείται κατά διαστήµατα στην ατµόσφαιρα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι και την Τρίτη ωστόσο θα παραµείνει λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: