Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Χωρίς τουρισμό η επισιτιστική βιομηχανία της Πάφου θα υποφέρει, εκτιμά ο ΣΙΚΑΠ

Δημήτρης Καλής -
Αν. πρόεδρος ΣΙΚΑΠ

Στην εκτίμηση ότι εάν δεν έρθει τουρισμός στην Πάφο, που είναι μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή, η επισιτιστική βιομηχανία της περιοχής θα υποφέρει, προέβη ο Δημήτρης Καλλής αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής ανέφερε πως γύρω στα 100 κέντρα αναψυχής έχουν επαναλειτουργήσει στην Πάφο κατά τη Β’ φάση χαλάρωσης των μέτρων λόγω κορωνοϊού στις 21 Μαΐου.

Τα περισσότερα εξ αυτών, όπως είπε, είναι καφετέριες, οι ιδιοκτήτες των οποίων σημείωσε, εκφράζουν την ικανοποίηση τους, αφού εργάστηκαν ικανοποιητικά με την νεολαία της Πάφου που επανήρχισε να βγαίνει από το σπίτι για ψυχαγωγία.

Πρόσθεσε πως και ορισμένες μπυραρίες στην Πάφο λειτούργησαν αλλά μόνο το Σαββατοκύριακο με σχετικά ικανοποιητική κίνηση.

Σε σχέση με εστιατόρια και τις ταβέρνες της Πάφου που επαναλειτούργησαν ο κ. Καλλής σημείωσε πως η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική ενώ μερικές εστιατόρια αναγκάστηκαν να βάλουν πιο ελκυστικές τιμές και ζωντανή μουσική για προσέλκυση επισκεπτών.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των Κέντρων αναψυχής τηρούν τα μέτρα ασφαλείας με την επαναλειτουργία των επισιτιστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου, ανέφερε πως όλα τα μέτρα έχουν τηρηθεί από τα μέλη του ΣΙΚΑΠ.

Παράλληλα συνέχισε, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου προβαίνει συνεχώς σε συστάσεις και σε υποδείξεις προς τα μέλη του για την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων υγιεινής.

Ωστόσο είπε πως εντοπίζεται πρόβλημα από τη χρήση μασκών και γαντιών των εργαζομένων λόγω των ψηλών θερμοκρασιών, με τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής να ζητούν την τροποποίηση του διατάγματος στο σημείο αυτό.

Ο κ . Καλλής ανέφερε πως αριθμός κέντρων αναψυχής αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 9 Ιουνίου κατά την Γ’ φάση άρσης των μέτρων, αφού αναμένεται το άνοιγμα των αεροδρομίων.



κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: