Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Δείτε με ποιον τρόπο διάσημος γιατρός απέκτησε πάνω από 60 παιδιά. Ποιος το ανακάλυψε;


Όταν ο Ολλανδός, Τζόι Χούφντμαν έψαχνε την αληθινή του ταυτότητα, δεν περίμενε ποτέ πως θα βρει ότι ο πραγματικός του πατέρας ήταν ένας διάσημος γιατρός, ο οποίος έκρυβε ένα απεχθές μυστικό.

 
Ο νεαρός άνδρας, φαινόταν πάντα πολύ διαφορετικός από τα αδέλφια του. Τα τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά του, δεν έμοιαζαν καθόλου με αυτά των αδελφών του. Και δεν ήταν μόνο η εμφάνιση, αλλά και πολλά άλλα στοιχεία του χαρακτήρα του, που δεν ταίριαζαν καθόλου με αυτά της οικογένειάς του.
 
Το να αισθάνεται ξένος, έκανε τον Τζόι να νιώθει δυστυχισμένος σε όλη του τη ζωή. Αλλά όταν άρχισε να ψάχνει για απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητά του, δεν μπορούσε να φανταστεί τι τον περίμενε.
 
Ενώ μεγάλωνε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, οι γονείς του Τζόι δεν του έκρυψαν ποτέ το γεγονός ότι χρειάστηκαν βοήθεια για να γίνει η σύλληψή του. Ο μπαμπάς του - ο οποίος είχε ήδη δύο παιδιά από έναν προηγούμενο γάμο - είχε υποστεί αντιστροφή της βαζεκτομής για χάρη της μητέρας του Τζόι. Η αναστροφή της εκτομής, είναι μια μικροχειρουργική διαδικασία, η οποία αποκαθιστά τη ροή του σπέρματος μέσω των αγγείων.
 
«Μου είπαν ότι πήγαν σε γιατρό εξαιτίας του πατέρα μου», εξηγεί ο 33χρονος Τζόι. «Εκαναν τη διαδικασία, επειδή η μαμά μου ήθελε πραγματικά να αποκτήσουν δικά τους παιδιά».
 
Οι γονείς του Τζόι επέμειναν ότι η θεραπεία γονιμότητας που είχαν λάβει ήταν απλή και ξεκάθαρη. Η μητέρα του είχε γονιμοποιηθεί τεχνητά με το σπέρμα του πατέρα του. Όμως ο Τζόι δεν πείστηκε από αυτή την εξήγηση: «Ήμουν τόσο διαφορετικός από τον αδερφό μου και την αδερφή μου».
 
Ενώ ο πατέρας του Τζόι έπινε, μάλωνε και χρωστούσε συνεχώς, ενώ πουλούσε τα αντικείμενα των παιδιών του για μετρητά, ο Τζόι αντιθέτως ήταν λογικός, ήρεμος και από νωρίς άρχισε να μαζεύει χρήματα για μια καλύτερη ζωή.
 
Όταν τελικά βαρέθηκε να νιώθει απομονωμένος, ο 15χρονος τότε Τζόι, γνώρισε τον πρώτο του σύντροφο, μετακόμισε μαζί του και έφυγε από το πατρικό του σπίτι, για πάντα. «Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ», παραδέχεται.
 
Σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Τζόι ήταν επιτυχημένος ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και σε μια σταθερή, ερωτική σχέση. Ωστόσο, παρόλο που κατάφερε να ξεφύγει από το χάος που επικρατούσε στην οικογένειά του, ήταν γεμάτος ανησυχία για την ταυτότητά του.
 
Τριγύριζε στο μυαλό του μέχρι που ο πατέρας του πέθανε το 2012 και πίστευε ότι δεν θα έβγαζε ποτέ άκρη, ενώ η ψυχική του υγεία επηρεάστηκε έντονα. «Οι στενοί φίλοι είδαν ότι με ενοχλούσε πραγματικά. Έπεσα σε κατάθλιψη όταν πέθανε ο πατέρας μου. Νόμιζα ότι ήταν θλίψη, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ. Ένιωσα, πως "Ίσως δεν θα μάθω ποτέ τι συνέβη"».
 
«Μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια, ήμουν ακόμα σε κατάσταση κατάθλιψης και δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ήταν το χειρότερο συναίσθημα που είχα ποτέ», εξομολογείται ο ίδιος.
 
Όλη αυτή η κατάσταση τον έκανε να σκεφτεί μέχρι και την αυτοκτονία. Όταν λοιπόν, ο Τζόι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, ο ψυχίατρός του, του συνέστησε να αντιμετωπίσει τη μητέρα του. Έτσι, τον Μάρτιο του 2017, αφού της έφτιαξε καφέ και την έβαλε να καθίσει στον κήπο, άρχισε να την παρακαλά να του δώσει τις απαντήσεις που τόσο πολύ λαχταρούσε.
 
«“Είναι ο πατέρας μου, ο βιολογικός μου πατέρας; Σου συνέβη κάτι; Είμαι κανενός γείτονα ή κάποιου άλλου;” Η μητέρα μου ταράχτηκε όταν τη ρώτησα αυτά. Δεν μπορούσε να πιστέψει που πίστευα ότι μπορεί να είχε πάει με άλλον άνδρα. Τη στεναχώρησε πολύ που πίστευε ότι εγώ σκεφτόμουν πως ήταν άπιστη, αλλά απλά της είπα, “μαμά, σε παρακαλώ, πρέπει να ξέρω σίγουρα”».
 
Ο Τζόι της ζήτησε να του πει ακριβώς πώς έγινε η σύλληψή του, με αυτή να του λέει ότι είχε δει τα φιαλίδια σπέρματος με το όνομα του πατέρα του Τζόι. Την πίεσε να του πει το όνομα της κλινικής και του γιατρού, κι έτσι, οι αναμνήσεις της μητέρας του, τον οδήγησαν να κάνει μια διαδικτυακή αναζήτηση, η οποία τον έφερε μια κλινική σε ένα προάστιο, κοντά στο οποίο μεγάλωσε, καθώς στο όνομα του γιατρού, Γιαν Καρμπάατ.

Ο Τζόι σοκαρίστηκε όταν είδε πολλά παράπονα σχετικά με χαμένα έγγραφα και φιαλίδια, και υποψίες ότι γυναίκες είχαν λάβει λάθος σπέρμα. Επίσης, ανακάλυψε και μια δικαστική υπόθεση. Η κυβέρνηση έκλεισε την κλινική το 2009. Ήταν μια ιστορία τρόμου. Η μητέρα του Τζόι ήταν τόσο αναστατωμένη από αυτά τα ευρήματα, που πέταξε τον γιο της έξω από το σπίτι από εκεί κι έπειτα.
 
Ο νεαρός Ολλανδός, συνεχίζοντας να ψάχνει στο Google το όνομα του γιατρού που κρυβόταν πίσω από το σκάνδαλο, εντόπισε μια συγκεκριμένη φωτογραφία που τον έκανε να ανατριχιάσει. Η ομοιότητά τους ήταν τόσο μεγάλη, που πίστευε ότι κοιτούσε τον βιολογικό του πατέρα.
 
«Ήταν σαν ηλεκτροπληξία. Δεν μπορούσα να δω το πρόσωπό του, αλλά μόνο το δικό μου. Είχα το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια μάτια. Έστειλα την εικόνα σε φίλους, οι οποίοι είπαν: “Είσαι εσύ, Τζόι;”».
 
Απελπισμένος για απαντήσεις, ο Τζόι εντόπισε τον Καρμπάατ. Αλλά όταν χτύπησε την πόρτα του, του είπαν ότι ο γιατρός, τότε ο 89, ήταν πολύ άρρωστος για να δεχθεί επισκέπτες. Μια εβδομάδα αργότερα, πέθανε.
 
Χάνοντας την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσει, ο Τζόι έψαξε για απαντήσεις αλλού. Ανακάλυψε μια ομάδα στο Facebook της οποίας τα μέλη υποπτεύονταν ότι ήταν όλα παιδιά του Καρμπάατ.
 
Ο Τζόι δημιούργησε γρήγορα μια σχέση με τη Μονίκ Γουασέναρ και παρατήρησε ότι το σπίτι της στο Άμστερνταμ ήταν εντυπωσιακά παρόμοιο με το δικό του γούστο. «Αποφασίσαμε να δούμε αν είμαστε πραγματικά συγγενείς και κάναμε ένα τεστ. Ήμασταν πράγματι ετεροθαλή αδέλφια. Αυτή ήταν το πρώτο ταίριασμα. Ήταν πολύ συναισθηματικό», διηγείται.
 
Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2017, ο Τζόι έβαλε τα αποτελέσματά του σε έναν ιστότοπο γενεαλογίας που ταιριάζει τα αποτελέσματα του DNA με άλλους σε όλο τον κόσμο. Τον συνέδεσε με τον 39χρονο Ινγκε Χέρλαρ, στον οποίο τηλεφώνησε, λέγοντας: «Νομίζω ότι είμαι ο ετεροθαλής αδελφός σου». Στη συνέχεια ήρθε ένα ταίριασμα με την 38χρονη Μάρσα Ελβερς, μια άλλη ετεροθαλή αδερφή.
 
Τη στιγμή του θανάτου του γιατρού Καρμπάατ το 2017, πιστεύεται ότι είχε 22 αναγνωρισμένα παιδιά από πολλούς γάμους και υπήρχε η υποψία ότι ήταν ο πατέρας άλλων 49 παιδιών, καθώς είχε δώσει το σπέρμα του στα ζευγάρια, χωρίς φυσικά την άδειά τους.
 
Στις αρχές του 2019, με δικαστική απόφαση, επιτράπηκε να χρησιμοποιηθεί το DNA του γιατρού, για τεστ. Η επιβεβαίωση ότι ήταν ο γιος του Καραμπάατ ήταν πολύ σημαντική για τον Τζόι. «Όταν το είδα γραμμένο, έσπασα», παραδέχεται. «Ήταν σχεδόν πάρα πολύ όλο αυτό για να το επεξεργαστώ».
 
Ο Τζόι έχει τουλάχιστον 61 γνωστά αδέλφια και η οικογένεια συνεχίζει να μεγαλώνει. Με σκοτεινό χιούμορ, αυτοαποκαλούνται «Καρμπάσταρντς». «Τώρα, δεν είμαι πλέον θυμωμένος - αλλά είμαι περίεργος», λέει ο Τζόι. «Έχω το παζλ στο κεφάλι μου, αλλά δεν μπορώ να βάλω τα κομμάτια μαζί. Ίσως το έκανε λόγω των χρημάτων, ίσως είχε το “σύμπλεγμα του Θεού”. Αυτό λένε όλοι. Αλλά νομίζω, στην αρχή, ήθελε απλώς να βοηθήσει τις μητέρες να αποκτήσουν παιδιά».
 
Τον περασμένο μήνα, ο Τζόι επισκέφθηκε τον τάφο του Καρμπαάτ στο Ρότερνταμ. «Ήταν όσο πιο κοντά μπορούσα να τον φτάσω. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα για να μπορώ να έχω ηρεμία. Δεν είμαι υπεύθυνος για τα αδικήματά του και τις πράξεις του, αλλά πρέπει να τον συγχωρήσω για να προχωρήσω. Το αξίζω».
 
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: