Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κύπρο σήμερα

Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος και θερμός, ενώ τις πρώτες απογευματινές ώρες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα, τοπικά, μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση αλλά θα παραμείνει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό καθώς και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, ωστόσο σύντομα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί σε κάποιες περιοχές λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: