Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΦΟΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΦΟΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ -

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Παρότι η Πάφος είναι πανέτοιμη για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο και μάλιστα με καλύτερες και πιο εμπλουτισμένες υποδομές από κάθε άλλη χρονιά, δυστυχώς ο Ιούλιος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε η ετοιμότητα της Πάφου να λειτουργήσει ως κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, καθώς και οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι τα μηνύματα για τον τρέχοντα μήνα δεν είναι ενθαρρυντικά και επεσήμανε ότι ο Δήμος θα έχει από τις συνέπειες της πανδημίας σημαντική απώλεια εσόδων. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό, είπε ο κ. Φαίδωνος, ζητήσαμε στήριξη των Τοπικών Αρχών από το Κράτος για να μην ανασταλούν έργα αλλά και για να ξεκινήσουν νέα.
Ζητήσαμε, πρόσθεσε, στήριξη για το μεγάλο έργο της δημιουργίας κυματοθραυστών από την Πάφο μέχρι τη Γεροσκήπου, το κόστους του οποίου εκτιμάται στα 7-8 εκατ. ευρώ. Οι όποιες εκπτώσεις και διευκολύνσεις προς την τουριστική βιομηχανία, πρόσθεσε, θα πρέπει να αποφασισθούν συλλογικά προκειμένου να υπάρξει μια ομοιόμορφη πολιτική.
Ο Δήμαρχος Πάφου επεσήμανε επίσης ότι οι τιμές που δίνουν τα ξενοδοχεία στους Κύπριους που θέλουν φέτος να παραμείνουν στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι υψηλές για τα δεδομένα των καιρών και τόνισε ότι με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός.

Ο κ. Περδίος εξήγησε ότι οι διοργανωτές ταξιδιών και οι αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται 3-4 εβδομάδες προγραμματισμό πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια στην Κύπρο και ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν ασκεί σε καμία περίπτωση πίεση να κατηγοριοποιηθούν αγορές που δεν έχουν ακόμη κατηγοριοποιηθεί.
Ο Ιούλιος, πρόσθεσε, υπολογίζεται ως χαμένος μήνας στους φετινούς χαμηλούς στόχους που έχουν τεθεί για άφιξη στην Κύπρο μόλις του 25% των περσινών τουριστών και σημείωσε ότι τους δυο πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς, πριν την εξάπλωση διεθνώς του Κορονοιου είχαν έρθει στην Κύπρο 250 χιλιάδες τουρίστες.
Αναφερόμενος στον εσωτερικό τουρισμό χαρακτήρισε την κίνηση που καταγράφεται ως ικανοποιητική αν και περιορίζεται κατά βάση στα Σαββατοκύριακα. Κάλεσε επίσης τους καταναλωτές να επικοινωνούν απευθείας με τα ξενοδοχεία προκειμένου να εξασφαλίζουν καλύτερες τιμές αφού όπως είπε στην περίπτωση που η κράτηση γίνεται μέσω τρίτων υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις.

Μετά τη συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Πάφου συνόδευσε τον Υφυπουργό στην παραλία του ΣΟΔΑΠ όπου ο κ. Φαίδωνος εξήγησε στον κ. Περδίο τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην παραλία με την ανέγερση του νέου κατεστιατορίου της περιοχής, ενώ ακολούθως επισκέφθηκαν και την παραλία του Venus.

Δεν υπάρχουν σχόλια: