Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Δείτε την τοποθέτηση της ΟΣΙΚΑ για το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για τα κέντρα αναψυχής

Στο στούντιο του ΑΛΦΑ Κύπρου και στην εκπομπή Άλφα Ενημέρωση του Αντρέα Κημήτρη, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Αναφέρθηκε στο νέο διάταγμα του υπουργείου Υγείας που ισχύει από σήμερα στα κέντρα αναψυχής και ιδιαίτερα   στον μέγιστο αριθμό προσώπων που μπορούν να εξυπηρετούνται και ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100 άτομα σε εσωτερικό χώρο και τα 200 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Ο κ. Θρασυβούλου εμφανίστηκε σε αυτό το στάδιο ικανοποιημένος, τονίζοντας όμως ότι, το πολύ σε μια εβδομάδα θα πρέπει να αρθούν οι συγκεκριμένοι  περιορισμοί στα κέντρα αναψυχής αφού η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Την ερχόμενη Παρασκευή, είπε, η επιδημιολογική ομάδα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη κι εκεί θα πρέπει να τεθεί η περαιτέρω άρση των περιορισμών στα κέντρα αναψυχής και οι πελάτες του κάθε κέντρου να είναι στη βάση των τετραγωνικών μέτρων του μαγαζιού, μέσα και έξω. Φυσικά, διευκρίνισε, θα τηρούνται όλα τα υπόλοιπα μέτρα σχετικά με τις αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ.

Ο κ. Θρασυβούλου, τόνισε επίσης πως θα πρέπει επιτέλους να ανοίξουν και τα μουσικοχορευτικά, κλαμπ και δισκοθήκες, τηρώντας κι εκεί όλα τα μέτρα.

Σημείωσε πως η ΟΣΙΚΑ είναι σε επαφή με την επιδημιολογική ομάδα στην οποία έχει κάνει την σχετική ενημέρωση και η οποία δείχνει να συμφωνεί, όπως είπε, με τις απόψεις μας.

Στη συνέχεια παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, ο οποίος συμφώνησε με τον κ. Θρασυβούλου. Είπε πως πρέπει να εξεταστεί το θέμα των νυχτερινών κέντρων αλλά και η περαιτέρω άρση των περιορισμών στα κέντρα αναψυχής. Πρέπει να καταργηθεί , είπε, το ανώτατο όριο πελατών στο κάθε κέντρο αλλά να μπαίνουν πελάτες ανάλογα με τα τετραγωνικά του κάθε μαγαζιού.

Την ερχόμενη Παρασκευή τα θέματα αυτά αναμένεται να εξεταστούν στο Προεδρικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: