Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

"Απελπιστική η κατάσταστα στα κέντρα αναψυχής της Ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου"

Ο τζίρος στα μόλις 30 από τα 240 εστιατόρια που λειτούργησαν στην επαρχία Αμμοχώστου (Αγία Νάπα, Πρωταρά, Σωτήρα και Λιοπέτρι), φθάνει μόλις στο ένα τρίτο της περσινής χρονιάς, δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής Βάσως Ξύδιας.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο κ. Ξύδιας, «ολόκληρη η περιοχή είναι σε απελπιστική κατάσταση διότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός ντόπιων ώστε να στηριχθεί από μόνης της η περιοχή όπως συμβαίνει στις άλλες πόλεις με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμό».

Συνεχίζοντας εξέφρασε τη διαφωνία των επιχειρηματιών της περιοχής με τη μονομερή απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει την χωρητικότητα στο εσωτερικό των υποστατικών στα 75 άτομα και στον εξωτερικό χώρο στα 150. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση έκλεισε τη στρόφιγγα για εμάς, διότι χάθηκε ο Ιούνιος.

«Αναγκαζόμαστε να διώχνουμε κόσμο αντί να δουλέψουμε για να μετριάσουμε κάπως τη ζημιά για τις καθημερινές που δεν κινείται φύλλο στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Ξύδια στενεύουν τα περιθώρια και για τους εργαζομένους, το πρόβλημα διαβίωσης τους άρχισε να κορυφώνεται διότι είναι άνεργοι και ζουν με €360 εδώ και μερικούς μήνες.

«Θα βγουν στους δρόμους, θα κατέβουν έξω από το προεδρικό μαζί με τις συντεχνίες τους».
Παρά ταύτα εξέφρασε την ελπίδα ότι τον Ιούλιο που θα ξεκινήσουν οι άδειες των κυπρίων να αυξηθεί κάπως η κίνηση στην αγορά προσθέτοντας, εντούτοις, ότι «εμείς θέλουμε να δούμε και τουρισμό γιατί τα 200 υποστατικά που παραμένουν κλειστά στηρίζονται κατά 99% στον τουρισμό».

Εξέφρασε επίσης πικρία για τη διάκριση που γίνεται μέσα από τα μέτρα της κυβέρνησης διότι η στήριξη στους χώρους εστίασης είναι μέχρι τέλος Αυγούστου και καλύπτοντας μόνο το 60% του προσωπικού νοουμένου ότι ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί στο 55%, σε αντίθεση με τους ξενοδόχους που το μέτρο ισχύει μέχρι τέλος Οκτωβρίου με κάλυψη του 90% του προσωπικού μέχρι τέλος Ιουλίου και 50% μέχρι τέλος Οκτωβρίου.


https://www.stockwatch.com.cy/el/article/epiheiriseis-toyrismos/estiatoria-dyo-tahytiton-logo-krisis?utm_source=facebook&utm_medium=01-07-20-sw1&fbclid=IwAR0LKwR2LCPaNM3XKck3Hp5zWCYED7S-fP7P-3XDh2OA-AomvTxxY4a1do8

Δεν υπάρχουν σχόλια: