Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ισόβια σε δύο πρόσωπα για τη φρικτή δολοφονία της 4χρονης Άννυ



Με την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε  στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο η πολυήμερη δίκη για το φρικτό τέλος της 4χρονης Άννυ από την Βουλγαρία, το οποίο είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη καθώς το μικρό κορίτσι τεμαχίστηκε και μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του.
Το δικαστήριο έκρινε νωρίς χθες το απόγευμα ενόχους και τους τέσσερις κατηγορουμένους και αργότερα το βράδυ ανακοινώθηκαν οι ποινές. Στο εδώλιο, υπενθυμίζεται, είχαν καθίσει ο πατέρας του μικρού κοριτσιού, ένας φίλος του, η μητέρα του και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος όπου έλαβε χώρα το ανείπωτο αυτό έγκλημα.]



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του δικαστηρίου, ο πατέρας της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία, σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για την περιύβριση νεκρού, δύο ετών για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας και ενός έτους για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.



Ο φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και σε δύο συν δύο χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοχρησίας, αντίστοιχα.




Η μητέρα του κοριτσιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα, καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3, με τους τρεις μειοψηφίσαντες δικαστές (δύο τακτικοί και μία ένορκος) να εκφράζουν την άποψη για επιβολή οκταετούς κάθειρξης. Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή της και η Μπορίσοβα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης κάθε μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα).
Τέλος, στον ιδιοκτήτη του μοιραίου διαμερίσματος επιβλήθηκε φυλάκιση 12 μηνών για ψευδορκία.



Η εισήγηση της Εισαγγελέως Μαρίας Δημητριάδου ιδιαίτερα για τους δύο καταδικασθέντες τελικά σε ισόβια ήταν καταπέλτης και ζήτησε από τους δικαστές, τακτικούς και λαϊκούς, να μην δεχθούν κανένα ελαφρυντικό χαρακτηρίζοντάς τους αμετανόητους, ψυχρούς και ψύχραιμους κατά την τέλεση της, αδιανοήτου σκληρότητας, πράξης τους.



κυπε