Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Δείτε σε πόσα περιστατικά ανταποκρίθηκε η πυροσβεστική



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06.00 της Τετάρτης μέχρι και τις 06.00 σήμερα το πρωί, ανταποκρίθηκε σε 30 κλήσεις για βοήθεια, 18 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, σήμερα το πρωί στις 03.08 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στο Παλιομέτοχο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ‘’Λοχία Σπύρου Τταντή ‘’ με 3 οχήματα και η ώρα 03.33 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο με τη χρήση αυλών τυλικτήρα από το νερό των οχημάτων. Από την πυρκαγιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Εξάλλου, στις 10.25 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα σε δύσβατη περιοχή πάρα το χωριό Κρίτου Τέρα στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλις Χρυσοχούς με 6 οχήματα και η ώρα 12.17 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά κατέκαψε συνολικά περίπου 7 δεκάρια.

Επίσης η ώρα 15.38 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα με αρθρωτό φορτηγό όχημα το οποίο ανετράπη στον αυτοκινητόδρομο παρά την έξοδό της Νήσου αποκόπτοντας τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λεμεσό. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ΄΄Λοχία Σπύρου Τταντή΄΄ με ομάδα διάσωσης και 4 οχήματα. Ο οδηγός αυτοπαγιδεύθηκε πριν την άφιξη της Π.Υ. Από μέρους μας παρέμεινε σε επιφυλακή ένα όχημα για απομάκρυνση των χυμένων καυσίμων.

Στο μεταξύ, στις 22.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ιδιωτική ξύλινη (εξοχική) κατοικία μεταξύ των χωριών Πελαθούσας - Περιστερώνας στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλις Χρυσοχούς και η ώρα 22.58 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν Αναπνευστικές Συσκευές και αυλοί νερού από το νερό των οχημάτων. Από την πυρκαγιά η κατοικία έπαθε εκτεταμένες ζημιές με πλήρη κατάρρευση της ξύλινης οροφής. Κατά την ώρα έναρξης της πυρκαγιάς οι ιδιοκτήτες της κατοικίας απουσίαζαν. Πιθανότατα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος. Πλήρης διερεύνηση της πυρκαγιάς θα γίνει σήμερα.



κυπε