Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής ψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.

Σήμερα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν τις πρωινές ώρες μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά το πρωί στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά παράλια λίγο ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής μέχρι και την Κυριακή, αλλά τη Δευτέρα αναμένεται μικρή πτώση.