Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην ΚύπροΕορτάζεται και φέτος με κάθε λαμπρότητα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.


Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, στις 10 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, του Πρέσβη της Ελλάδας, Ηλία Φωτόπουλου, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, άλλων μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και άλλων επισήμων.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου.

Στις 11 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρέσβης της Ελλάδας θα δεχθούν μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας τον χαιρετισμό της Παρέλασης, στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα δεχθούν το χαιρετισμό της παρέλασης σε άλλες πόλεις/κωμοπόλεις και χωριά.κυπε