Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Δείτε γιατί παρουσιάστηκε στο δικαστήριο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας κάθισε σήμερα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου σε σχέση με την ιδιωτική ποινική αγωγή που καταχωρήθηκε εναντίον του Δήμου Πάφου, του Δήμαρχου και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πολύκαρπου Πατατό, εκ μέρους της εταιρείας Καλιμάρμαρο, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την κοπή μαρμάρων και νοικιάζει το χώρο δίπλα από το Μαρκίδειο θέατρο.


Μη παραδοχή στις 29 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απάντησαν σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν είχαν παρουσιαστεί στην τελευταία ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στις 27 Ιουνίου.

Το Δικαστήριο επαναόρισε την υπόθεση για ακρόαση στις 16 Ιανουαρίου 2017 ενώ διέταξε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, με αναστολή, εναντίον δύο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που ούτε σήμερα δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου. Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου προειδοποίησε πάντως ότι σε περίπτωση που δεν παρουσιαστούν ούτε την επόμενη φορά τότε θα ζητήσει την άμεση εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης τους.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί αίτηση ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της ποινικής δίωξης με τη Δικαστή να επισημαίνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το Δικαστήριο είναι ανεξάρτητη αρχή και κατά συνέπεια αιτήματα για αναστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα “είναι αδιάφορα για το παρών δικαστήριο”.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα υπέγραψαν εγγύηση 2000 ευρώ για να παρουσιαστούν στη δίκη τους.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 29 κατηγορίες για ζημιές που υπέστη η εταιρεία μαρμάρων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ιδιοκτητών της, κατά τη διαδικασία κατεδάφισης τοίχου το Μαρκίδειου που εφαπτόταν στην επιχείρηση. Το Μαρκίδειο έχει κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί το νέο θέατρο της Πάφου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της διαδικασίας είπε ότι “δυστυχώς για δεύτερη φορά ερχόμαστε από την Πάφο εδώ στη Λευκωσία κατηγορούμενοι για 29 συνολικά αδικήματα για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο -και μιλώ για τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους – δεν έχει ιδέα για το τί πραγματικά έγινε και για τον λόγο που μας ταλαιπωρούν και ερχόμαστε εδώ στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας”.

“Τα αδικήματα για τα οποία μας κατηγορούν – όπως έχω πει 29 στο σύνολο – δεν έγιναν με οποιαδήποτε απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου. Έγιναν -τα ενδεχόμενα αδικήματα – κατόπιν οδηγιών συγκεκριμένων ατόμων, όπως είναι ο Δήμαρχος Πάφου. Αυτός είχε δώσει την οδηγία να γίνει συγκεκριμένη ενέργεια και δεν προηγήθηκε απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της εισόδου σε ξένη περιουσία με σκοπό τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία και της συνωμοσίας για διενέργεια κακόβουλης βλάβης σε περιουσία,

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, οι κατηγορούμενοι μεταξύ 23/4/20016 με 24/4/2016 εισήλθαν στην περιουσία που είναι στην κατοχή του κατήγορου στην ενορία Αγίου Θόδωρου στο Δήμο Πάφου με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της κακόβουλης βλάβης σε περιουσία.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι την 23/4/20016 και 24/4/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του Κατήγορου ήτοι κατέστρεψαν τον τοίχο μαζί με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση που βρισκόταν επί του εν λόγω τοίχου.

Κατηγορούνται επίσης ότι την 7/5/2016 εσκεμμένα και παράνομα κατέστρεψαν περιουσία του Κατήγορου ήτοι κατέστρεψαν τις ράγες και το τραπέζι φαδιάσματος του κόπτη μαρμάρων, τον προφυλακτήρα του κινητήρα και το δίκτυο τροφοδοσίας νερού προς τα μηχανήματα κοπής μαρμάρων.

Κατηγορούνται ακόμη ότι κατέστρεψαν τον άξονα της λιαντικής μηχανής μαρμάρων, τα μεταλλικά στηρίγματα του υποστατικού, τα καλώδια ηλεκτρικής εγκατάστασης κόπτη μαρμάρων και τον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα κόπτη μαρμάρων που βρίσκονταν επί του τοίχου.



kype