Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ανήλικος ασυνόδευτος αλλοδαπός



Μέλος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ εκτελούσε καθήκοντα φρουρού στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, εντόπισε γύρω στις 2μ.μ.  ένα πρόσωπο να κινείται πεζό προς το μέρος του.

          Αφού τον ανέκοψε για έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το άγνωστο πρόσωπο δεν είχε οποιαδήποτε στοιχεία στην κατοχή του που να αποδεικνύουν την ταυτότητά του και συνελήφθη για εξακρίβωση στοιχείων.
          Ανακρινόμενο το συγκεκριμένο πρόσωπο με τη βοήθεια διερμηνέα, ανάφερε ότι επρόκειτο για Αφγανό υπήκοο, ηλικίας 17 χρόνων περίπου.
          Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι αναχώρησε από την πατρίδα του πριν από έξι μήνες περίπου με σκοπό να μεταβεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανάφερε, πέρασε από αρκετές χώρες με διάφορα μέσα με τελευταία, από Ευρωπαϊκή χώρα όπου, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, τον είχαν τοποθετήσει σε εμπορευματοκιβώτιο με προορισμό τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή χώρα όπου ήθελε να καταλήξει, αλλά βρέθηκε στην Κύπρο πριν από 20 περίπου μέρες.
          Ενημερώθηκε για το συμβάν το Γραφείο Ευημερίας και αποφάσισαν όπως ο νεαρός να φιλοξενηθεί στη Στέγη Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Αλλοδαπών όπου και μεταφέρθηκε.
          Ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη σε συνεργασία με το Γραφείο Ευημερίας συνεχίσουν τις εξετάσεις.
 
                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ