Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλη πυρκαγιά στην Λόφου



Όλο το βράδυ έδιναν μάχη με τις μικρές εστίες φωτιάς οι κάτοικοι του χωριού Λόφου καθώς και των γύρω περιοχών. 

 
Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης του χωριού Γιώργος Τσαγγαρίδης όλοι είναι αναστατωμένοι και στενοχωρημένοι από τη χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε σχεδόν δυο τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπως είπε, στη Λόφου και νότια προς το Φράγμα του Κούρη.
 
Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, ξέσπασε γύρω στη μια το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθούσε να τη θέσει υπό έλεγχο.
 
'Οπως είπε ο κ. Τσαγγαρίδης, υπήρξε κάποιο πρόβλημα με κάποια κτηνοτροφικά υποστατικά και καταστράφηκε μικρή έκταση από πεύκα που βρισκόταν στο δρόμο προς την κοινότητα.
 
Ο κ. Τσαγγαρίδης σημείωσε πως οι κάτοικοι της κοινότητας προσπαθούσαν όλο το βράδυ να βοηθήσουν την στο έργο πυρόσβεσης και ευχαρίστησε τους εθελοντές που συμμετείχαν.
 
Ο κοινοτάρχης τέλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να εικάσει από πού προήλθε η πυρκαγιά.
 
Στο μεταξύ η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, η οποία φαίνεται να προκλήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα.
 
Ωστόσο, δεν κατέληξαν ακόμη στο συμπέρασμα αν η πυρκαγιά ήταν τυχαία ή τέθηκε κακόβολα, σύμφωνα με την Υπηρεσία.
 
Στο μέρος παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις, αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Τα πτητικά μέσα επιχείρησαν κάποιες ρίψεις στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας.



κυπε