Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

13 χρόνια στο κελί σε πατριό για διαφθορά και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης



Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου που συνεδρίασε σήμερα  στη Λάρνακα, επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης ύψους 13 χρόνων, στον αιγυπτιακής καταγωγής κατηγορούμενο, ηλικίας 37 ετών για τα αδικήματα του  βιασμού,     διαφθοράς νεαρής γυναίκας κάτω των 13 χρονών, διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας 13 χρονών και κάτω των 17, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιού, αδικήματα που διεπράχθησαν  στην Επαρχία Λάρνακας, κατά τη χρονική περίοδο  από το Σεπτέμβριο 2011 μέχρι και το Μάιο 2015.


Ο  κατηγορούμενος, πατριός της παραπονούμενης, διέπραττε τα  αδικήματα σε βάρος της συχνά και κατ΄ εξακολούθηση, από την ηλικία των 12 χρονών της.
 
Η ακροαματική διαδικασία διεξάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης.
 
Το Κακουργιοδικείο στην απόφασή του  επεσήμανε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
 
«Στην κρινόμενη περίπτωση, οι πράξεις του κατηγορουμένου μας έχουν προκαλέσει αποστροφή και βδελυγμία στον υπέρτατο βαθμό. Εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα επαφής που είχε με την παραπονούμενη, συμβιώνοντας μαζί της ως πατριός της και καταχρώμενος την αναγνωρισμένη θέση εμπιστοσύνης, εξουσίας και επιρροής του επί αυτής, λόγω αυτής της ιδιότητας του ως πατριός της, στον οποίο η μητέρα της  είχε εμπιστευθεί τη φύλαξή της, επιδόθηκε για περίοδο 4 χρόνων περίπου, σε συμπεριφορά που τον υποβίβασε από το ανθρώπινο σε πιο χαμηλό επίπεδο.
 
Δεν δίστασε να εκμεταλλευθεί σεξουαλικά την παραπονούμενη ηλικίας 12 χρόνων, βιάζοντας τη συχνά και κατ΄ επανάληψη – περίπου μια φορά το μήνα – στο διάστημα αυτό των 4 χρόνων, και υπό το κράτος απειλών και εκφοβισμού της για τη σωματική ακεραιότητα της μητέρας της  και του αδελφού της, την χρησιμοποίησε ως αντικείμενο ικανοποίησης των σεξουαλικών του ορέξεων. Αντί ως πατριός της και μέλος της οικογένειας της, παίρνοντας το ρόλο του πατέρα της – τον οποίο αυτή δεν είχε γνωρίσει ποτέ της – να γίνει ο προστάτης της, απειλώντας την και εκφοβίζοντας την, την εκμεταλλεύθηκε για ικανοποίηση των σεξουαλικών του ενστίκτων. Ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο είναι η τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων στην οποία η παραπονούμενη  βρισκόταν όταν αυτός άρχισε να την βιάζει και οι πράξεις στις οποίες ο κατηγορούμενος επιδόθηκε σε βάρος της αθώας και ανυπεράσπιστης παραπονούμενης αποτελούν κατάλυση κάθε ανθρώπινου και φυσικού νόμου. Ο περαιτέρω χαρακτηρισμός των πράξεων του έναντι της ανήλικης παραπονούμενης περιττεύει, γιατί είναι τέτοιες που από μόνες τους χρωματίζουν με τα πιο έντονα χρώματα τα σε βάρος της ανοσιουργήματα. Περιοριζόμαστε επομένως, στις πιο πάνω παρατηρήσεις, τονίζοντας συγχρόνως ότι όσοι βιάζουν και εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, θα αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα του Δικαστηρίου και αυτό θα πράξουμε



κυπε