Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Υπόθεση ηλεκτρονικού τζόγου στην Λεμεσό



Η Αστυνομία, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της για καταπολέμηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού τζόγου, προέβη χθες σε συντονισμένη επιχείρηση και έλεγχο συγκεκριμένου υποστατικού στην επαρχία Λεμεσού, βάσει δικαστικού εντάλματος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι στο υποστατικό που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο, η είσοδος γινόταν μόνο με ανελκυστήρα, τον οποίο έλεγχε ο υπεύθυνος του υποστατικού, ενώ υπήρχε διαμέρισμα πάνω από το υποστατικό, στο οποίο φυγαδεύονταν πρόσωπα που βρίσκονταν στο υποστατικό.
Στη συνέχεια, τα μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν στο διαμέρισμα για έρευνα, ενώ 35χρονη υπάλληλος του υποστατικού, η οποία προσπάθησε να τους παρεμποδίσει για να μην πραγματοποιήσουν την έρευνα, συνελήφθη για παρεμπόδιση αστυνομικών κατά τη νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επίσης, συνελήφθη και δεύτερη υπάλληλος του υποστατικού, η οποία όπως διαπιστώθηκε βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 2014.
Κατά την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα εντοπίστηκε και παραλήφθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1,435 ευρώ, ενώ σε έρευνα που έγινε στο υποστατικό εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, 48 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου, 33 οθόνες, 33 πληκτρολόγια, 34 καρέκλες, τρεις κάμερες μαζί με τις οθόνες τους, οι οποίες κατέγραφαν σε δημόσιο χώρο, καθώς και άλλα αντικείμενα. 
Επίσης, συνελήφθη και ο 49χρονος υπεύθυνος του υποστατικού και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Οι αιφνιδιαστικές και συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περιφρούρηση της δημόσιας τάξης, αλλά και στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.
 
 
 
 
 
 
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ