Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Αεροσκάφος έπιασε φωτιά στο Σικάγο



Περίπου είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά χθες όταν πήρε φωτιά το δεξιό φτερό ενός επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας American Airlines στο αεροδρόμιο Ο` Χέιρ στο Σικάγο, καθώς ετοιμαζόταν να απογειωθεί, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.


Αναφέρθηκαν διάφορες εκδοχές για τα αίτια του ατυχήματος. Οι πιλότοι ανέφεραν ότι έσκασε ένα από τα ελαστικά, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, που πάντως διευκρίνισε ότι η πληροφορία αυτή προερχόταν από τους πιλότους και διεξάγεται έρευνα, ενώ η εταιρεία έκανε λόγο περί ενός "προβλήματος σε κινητήρα".

Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος μετά τη διακοπή της απογείωσης, σύμφωνα με τη FAA, η οποία διεξάγει έρευνα για το ατύχημα.

Στο αεροσκάφος, που θα εκτελούσε την πτήση 383 της American Airlines, βρίσκονταν 161 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος. Επρόκειτο να αναχωρήσει από το Σικάγο, στο Ιλινόι, στις βόρειες ΗΠΑ, για το Μαϊάμι, στη Φλόριντα, νοτιοανατολικά. "Διακομίσαμε περίπου είκοσι ασθενείς με ελαφριά τραύματα σε διάφορα νοσοκομεία", δήλωσε ο Χουάν Ερνάντες, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σικάγου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία της επείγουσας απομάκρυνσης των επιβατών από το φλεγόμενο αεροπλάνο.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης ή αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν επιβάτες να βγαίνουν εσπευσμένα από το αεροσκάφος με τη χρήση των ειδικών ολισθητήρων, μια στήλη μαύρου καπνού και φλόγες να υψώνονται από την άλλη πλευρά του αεροπλάνου.

Η American Airlines ανέφερε ότι οι επιβάτες επρόκειτο να ταξιδέψουν προς το Μαϊάμι με άλλη πτήση το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σικάγου Τίμοθι Σάμπι διευκρίνισε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους. "Υπήρχε μια μεγάλη φωτιά στο δεξί φτερό του αεροσκάφους", ανέφερε, κάνοντας λόγο για "μεγάλη διαρροή καυσίμου".

Το ατύχημα αυτό είχε συνέπεια να σημειωθούν καθυστερήσεις πτήσεων -αλλά όχι ακυρώσεις- στο αεροδρόμιο Ο` Χέιρ, ανέφερε η FAA.



κυπε