Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ζέστη και σήμερα στην Κύπρο


Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα εµφανίζονται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί µέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα νότια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά το απόγευµα λίγο ταραγµένη, ενώ στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, λίγο ταραγµένη στα νότια και ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη στα ανατολικά. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 19 στα νότια παράλια, στους 18 στα ανατολικά παράλια και στους 12 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από νωρίς το απόγευµα θα εµφανίζονται αυξηµένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω µικρή πτώση.