Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Στο δικαστήριο η υπόθεση επεισοδίου σε κλαμπ της Αγίας Νάπας



Υπόθεση εναντίον οκτώ ατόμων για διάφορα αδικήματα που αφορούν το επεισόδιο που σημειώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου σε κλαμπ της Αγίας Νάπας, μεταξύ ανδρών ασφαλείας και αλλοδαπών υπαλλήλων του Αιγύπτιου επενδυτή της μαρίνας Αγίας Νάπας, καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες καταχωρήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου υποθέσεις εναντίον οκτώ συνολικά προσώπων, που εργάζονται στο κλαμπ και σχετίζονται με το επεισόδιο που έγινε λίγες ώρες πριν την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για την κατασκευή της μαρίνας της Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα, καταχωρήθηκαν εναντίον 36χρονου από το Παραλίμνι και 25χρονου από την Ορμήδεια υποθέσεις για τα αδικήματα της ληστείας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της επίθεσης που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη. Εναντίον του 25χρονου καταχωρήθηκε επίσης υπόθεση κλοπής και άσκησης επαγγέλματος φύλακα χωρίς άδεια.

Ακόμα εναντίον 29χρονου από το Αυγόρου καταχωρήθηκε υπόθεση εργοδότησης φύλακα που δεν κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Επίσης εναντίον 25χρονου από τη Βουλγαρία, 27χρονου από τη Σωτήρα, 25χρονου από την Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας, 24χρονου από τη Μοσφιλωτή και 28χρονου από την Λιθουανία, καταχωρήθηκαν υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα της κλοπής, της επίθεσης που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη και άσκηση επαγγέλματος φύλακα χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως όλοι τοποθετηθούν στον κατάλογο stop list και παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Επίσης ο 25χρονος από την Ορμήδεια κλήθηκε να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 3 χιλιάδων ευρώ, ο 25χρονος από τη Βουλγαρία και ο 28χρονος από τη Λιθουανία χρηματική εγγύηση 500 ευρώ ενώ οι υπόλοιποι κλήθηκαν να υπογράψουν εγγύηση δέκα χιλιάδων ευρώ.

Μετά την εκπλήρωση των όρων του Δικαστηρίου όλοι οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της 30ης Σεπτεμβρίου, 30 περίπου άτομα υπάλληλοι του Αιγύπτιου επενδυτή και της κατασκευάστριας εταιρείας της μαρίνας, για άγνωστη αιτία, διαπληκτίστηκαν με τους άνδρες ασφαλείας του κλαμπ στην Αγία Νάπα όπου πήγαν για να διασκεδάσουν.

Από το διαπληκτισμό ξυλοφορτώθηκαν αρκετά άτομα και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα δέκα άτομα να τραυματιστούν, να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου αφού εξετάστηκαν από γιατρούς διαγνώστηκε ότι έφεραν μικροτραυματισμούς, μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος τους.

Στους τραυματίες παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και απολύθηκαν, ενώ για το επεισόδιο υπήρξαν καταγγελίες στην Αστυνομία και από τις δύο πλευρές.



κυπε