Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Αντεξέταση Σαρίκα στο κακουργιοδικείο για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ



Με την αντεξέταση του Φειδία Σαρίκα από την Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση του ΣΑΠΑ.


Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται επίσης η προσκόμιση δύο μαρτύρων υπεράσπισης από τον δικηγόρο του Σαρίκα, Κρις Τριανταφυλλίδη.

Η τελευταία δικάσιμος αναλώθηκε με την ένορκο κατάθεση του Φειδία Σαρίκα. Μεταξύ άλλων, ο Φ. Σαρίκας είπε πως ουδέποτε έλαβε πρωτοβουλία που να διευκολύνει ή να ωφελεί οποιοδήποτε εργολάβο και πως ουδέποτε προχώρησε σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου για δικό του όφελος. 

Υποστήριξε πως συχνά ο Ευτύχιος Μαλληκίδης χρησιμοποιούσε το όνομά του “για να αποκομίσει ανταλλάγματα από τους εμπειρογνώμονες και εργολάβους” και πως ο κ. Μαλληκίδης προσπάθησε να τον εκδικηθεί και εκμεταλλεύτηκε τη φιλία τους.

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας έγινε και εκτενής αναφορά στην έκθεση που ετοίμασε ο λογιστής της Νομικής Υπηρεσίας Χρ. Μαλέκκος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Σαρίκα. Ο κ. Σαρίκας είπε πως τα δάνειά του σε διάφορες τράπεζες ανέρχονται σε 1.200.000 ευρώ, ενώ είχε αγοράσει και ένα διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους κατά την επίμαχη περίοδο.



κυπε