Κυριακή, 16 Απριλίου 2017

Δείτε σε πόσες κλήσεις ανταποκρίθηκε χθες η πυροσβεστική

Σε 58 κλήσεις για βοήθεια και 44 πυρκαγιές, ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τις 06.00 της 15ης Απριλίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 16ης  Απριλίου 2017 ανταποκρίθηκε  σε 58 κλήσεις για βοήθεια ,44 πυρκαγιές , 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.
Η ώρα 07.48 χθες, λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε επιπλοποιείο στην βιομηχανική περιοχή Μονοβόλικου.. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου Λεμεσού με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 08.25. Από την πυρκαγιά κάηκε ένα παράθυρο του κτιρίου, μηχανικός εξοπλισμός και αριθμός μηχανημάτων χειρός. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν 2 αναπνευστικές συσκευές και αυλός τυλιχτήρα από το νερό των οχημάτων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία και με την Ηλεκτρομηχανολογική και δεν προέκυψε οτιδήποτε. Ως εκ τον πιο πάνω τα αίτια παραμένουν άγνωστα. Την υπόθεση ανέλαβε η Αστυνομία.
Η ώρα 23.10  λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε πρακτορείο στοιχημάτων  το οποίο στεγαζόταν σε ισόγειο κτίριο στην Λεωφόρο Στροβόλου  στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ΄΄ Λοχία Σπύρου Τταντή με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.50. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Από την πυρκαγιά το πρακτορείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και πρόκειται περί εμπρησμού.
Η ώρα 01.28  λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Iveco daily τύπου βαν  το οποίο χρησιμοποιόταν από συνεργείο οχημάτων  για εξαρτήματα. Το όχημα ήταν ακινητοποιημένο σε ανοικτό χώρο απέναντι από το συνεργείο στην οδό Πεύκιου Γεωργιάδη στην περιοχή Καθαρής στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ΄΄ Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου΄΄ με 2 οχήματα και η  πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.37. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Πρόκειται περί κακόβουλης πράξης καθότι κοντά στο συνεργείο υπήρχε λαμπρατζιά.
Η ώρα 04.27  λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mitsubishi saloon αγνώστων στοιχείων το οποίο χρησιμοποιόταν από συνεργείο οχημάτων  για εξαρτήματα. Το όχημα ήταν ακινητοποιημένο σε ανοικτό χώρο απέναντι από το συνεργείο στην οδό Πεύκιου Γεωργιάδη στην περιοχή Καθαρής στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ΄΄ Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου΄΄ με 2 οχήματα και η  πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.36.  Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Πρόκειται περί κακόβουλης πράξης καθότι κοντά στο συνεργείο υπήρχε λαμπρατζιά.
Η ώρα 05.14  λήφθηκε  κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mitsubishi lancer στην οδό Έκτορος παρά το σωματείο του Ολυμπιακού στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με 2 οχήματα. Με την άφιξη μας διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε προηγουμένως εμπλακεί σε δυστύχημα, είχε ακινητοποιηθεί στη μέση του δρόμου και είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη του. Κλήθηκε το Όχημα Διάσωσης του σταθμού για ρυμούλκηση του σε ασφαλές σημείο. Στη σκηνή δεν υπήρχαν τραυματίες. Από το ατύχημα τα μπροστινά ελαστικά ήταν σκασμένα και ο οδηγός του οχήματος συνέχισε να το οδηγεί με αποτέλεσμα τα ελαστικά να υπερθερμανθούν και να προκληθεί καπνός.


KYΠΕ