Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Συνέχεια της υπόθεσης Ηροδότου

Με την επανακλήτευση της βασικότερης μάρτυρος στη δίκη της Έφης Ηροδότου, η οποία δικάζεται σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό, συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Πρόκειται για τη μοναδική αυτόπτη μάρτυρα, Στέλλα Παναγιώτου, η οποία είδε τη σύγκρουση τη μοιραία νύχτα της 27ης Δεκεμβρίου του 2007, που επέφερε τον θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου.
Η εκ νέου κλήτευση της μάρτυρος θεωρήθηκε αναγκαία από το δικηγόρο της Έφης Ηροδότου, ο οποίος κατά τη σημερινή δικάσιμο έθεσε ερωτήματα επί συγκεκριμένων σημείων, τα οποία ηγέρθησαν στη δίκη και που η υπεράσπιση δεν είχε την ευχέρεια να αντεξετάσει κατά την κύρια κατάθεση της Στέλλας Παναγιώτου.
Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο δικηγόρος της Έφης Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδης, ανέφερε ότι η μάρτυρας είπε στην κύρια κατάθεσή της ότι πλησιάζοντας τη διασταύρωση Σπύρου Κυπριανού με Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λεμεσό είδε ένα αυτοκίνητο από απέναντι να πλησιάζει τη διασταύρωση, το οποίο όπως είχε καταλάβει, δεν επρόκειτο να σταματούσε στο κόκκινο.
Διαβάζοντας το απόσπασμα από τη κυρία κατάθεση της μάρτυρος, ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε πως η ίδια ανέφερε ότι το όχημα από απέναντι δεν σταμάτησε και ότι μπήκε στη διασταύρωση με κόκκινο, ανακόπτοντας την πορεία του νεαρού μοτοποδηλάτη.
Επί του συγκεκριμένου σημείου, ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τη Στέλλα Παναγιώτου ποια φανάρια έβλεπε την ώρα της σύγκρουσης και συγκεκριμένα αν έβλεπε το φανάρι που βρισκόταν από πάνω της ή/και το φανάρι που βρισκόταν απέναντι της.
Επίσης, την κάλεσε να αναφέρει στο δικαστήριο αν έβλεπε το φανάρι από την πίσω πλευρά, δηλαδή την πλευρά που είχε απέναντι της η κατηγορούμενη, κατευθυνόμενη με το όχημα της προς τη διασταύρωση.
Η κ. Παναγιώτου απάντησε πως έβλεπε το φανάρι που βρισκόταν από πάνω της και απέναντι της.
Η διαδικασία διεκόπη για να συνεχιστεί στις 28 Απριλίου του 2017, στις 11:30.
Το δικαστήριο έδωσε χρόνο μέχρι τις 28 Απριλίου, ώστε η κατηγορούμενη να αποφασίσει εάν θα προβεί σε ανώμοτη δήλωση ή αν θα δώσει ένορκη μαρτυρία.
Στην περίπτωση που η κατηγορούμενη επιλέξει να δώσει ένορκη μαρτυρία θα αντεξεταστεί από την κατηγορούσα Αρχή.
Σημειώνεται ότι η ανώμοτη δήλωση κατηγορούμενου ουδόλως εξομοιώνεται με την ένορκη μαρτυρία, ούτε και έχει το εκτόπισμα που μπορεί να έχει μια ένορκη μαρτυρία, αφού δεν τίθεται στη βάσανο της αντεξέτασης από την κατηγορούσα Αρχή.
Εξάλλου, η μαρτυρία της κατηγορούσας Αρχής έχει περατωθεί και θα αναμένεται η εξέλιξη της υπόθεσης στην επόμενη δικάσιμο, κατά την οποία η υπεράσπιση ενδεχομένως να αναφέρει εάν προτίθεται να καλέσει δικούς της μάρτυρες.
Η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.


ΚΥΠΕ