Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Εισαγωγή κλοπιμαίων οχημάτων στην Κύπρο



Δεκαέξι αυτοκίνητα που κλάπηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017, από χώρα της Ευρώπης, φαίνεται να έφτασαν στην Κύπρο, σύμφωνα με μήνυμα της EUROPOL, προς την Αστυνομία Κύπρου.

          Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό, τα οχήματα, που κλάπηκαν από την Ισπανία, μεταξύ των ημερομηνιών 24 Ιανουαρίου και 17 Φεβρουαρίου 2017, φαίνεται να εισήχθησαν στην Κύπρο με πλοίο, μέσω Πορτογαλίας.
          Αμέσως μετά τη λήψη της πληροφορίας, στήθηκε επιχείρηση σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων, για εντοπισμό και κατάσχεση των εν λόγω οχημάτων. Μετά από έρευνα, που διενεργήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα, από τα πιο πάνω κλοπιμαία οχήματα. Από διαγνωστικό έλεγχο, που διενεργήθηκε στα οχήματα αυτά, μέσω των αντιπροσωπειών τους στην Κύπρο, διαπιστώθηκε ότι η ταυτότητα των συγκεκριμένων οχημάτων, δεν ταυτίζεται με αυτή που αναφέρεται στα οχήματα.
          Όσον αφορά στα υπόλοιπα δώδεκα κλοπιμαία οχήματα, από περαιτέρω έρευνες που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι αυτά, έφθασαν στην Κύπρο, ωστόσο εξήχθησαν ξανά σε χώρα της Ασίας, πριν από τη λήψη του μηνύματος από την EUROPOL.
          Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ