Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Δείτε γιατί κατηγορήθηκε γραπτώς ο 69χρονος γιατρός στην Πάφο


Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος ο 69χρονος γιατρός που είχε συλληφθεί χθες για να παρουσιαστεί αργότερα στο δικαστήριο για την υπόθεση της παράνομης κατοχής και διάθεσης συνταγογραφημένων φαρμάκων .

Για την υπόθεση συνολικά συνελήφθησαν τρία πρόσωπα ,σύμφωνα με την Αστυνομία. Πρόκειται για τον ένα φαρμακοποιό 59 ετών , ένα χρήστη ηλικίας 27 ετών και ένα γιατρό 69 ετών.
Ο 69χρονος ιατρός αντιμετωπίζει κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος , συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος , πλαστογραφίας κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, παράνομης διάθεσης συνταγογραφημένου φαρμάκων είτε δισκίων οξυκοδύνης χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και χωρίς την άδεια του Υπουργού Υγείας.
Τα αδικήματα αυτά διαπράχθηκαν σε άγνωστη ημερομηνία μέχρι σήμερα στην Πάφο.
Ο φαρμακοποιός ο οποίος κατηγορείται για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,πλαστογραφίας κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου τάξης Α.
Ο 27χρονος που είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη υπόθεση αντιμετωπίζει κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος ,της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξη Α, παράνομης χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξης Α.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 15.6.17 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από γυναίκα κάτοικο Πάφου από τη Γεωργία ότι ιδιοκτήτης Φαρμακείου και 1ος ύποπτος χορηγεί το φάρμακο oxycontin στο γιο της και 2Ο ύποπτο.
Η παραπονούμενη στις 14 ιουνίου,όπως ανέφερε στις ανακριτικές αρχές. ακολούθησε τον γιο της στο συγκεκριμένο φαρμακείο εν ώρα που αυτό ήταν κλειστό και είδε τον φαρμακοποιό να του πετά από το μπαλκόνι της οικίας του η οποία βρίσκεται από πάνω από το φαρμακείο ένα χάπι oxycontin.
Επίσης ανέφερε ότι ο φαρμακοποιός χορήγησε στις 15.6.2017 το ίδιο χάπι στον γιό της στην παρουσία της αδελφής της.
Η αδερφή της παραπονούμενης ανέφερε στο μεταξύ στην Αστυνομία ότι στις 15 του Ιουνίου το απόγευμα μετά από πιέσεις του 2ου υπόπτου και ανιψιού της, τον μετέφερε στο φαρμακείο του 1ου υπόπτου όπου είδε τον φαρμακοποιό να δίνει στον 27χρονο ενα χάπι το οποίο πρόλαβε και κατανάλωσε. Στη συνέχεια , όπως είπε, στην Αστυνομία διαπίστωσε ότι επρόκειτο για χάπι ocycontin αφού ο 27χρονος κρατούσε στο χέρι του ένα περιτύλιγμα χαπιού με την ίδια επιγραφή.
Ο φαρμακοποιός ωστόσο παρέδωσε στην Αστυνομία που τον επισκέφτηκε ιατρική συνταγή η οποία παραλήφθηκε ως τεκμήριο, στο όνομα του 27χρονου 2ου υπόπτου ημερομηνίας 3.6.17 υπογραμμένη από συγκεκριμένο ιατρό ιδιωτικού Νοσοκομείου για χορήγηση 112 χαπιών oxycontin.
Aνακρινόμενος ο φαρμακοποιός όπως ανέφερε στο δικαστήριο προμηθεύει χάπια oxycontin στον 27χρονο καιότι η συνταγή η οποία παρέδωσε στην Αστυνομία του την παρέδωσε ο ίδιος δηλαδή ο 1ος ύποπτος.
Εξάλλου ο 27χρονος ανέφερε στην Αστυνομία ότι αγοράζει απότον φαρμακοποιό χάπια oxycontin εδώκαι ένα χρόνο περίπου μετά που αυτός έμαθε ότι ο φαρμακοποιός χορηγεί τοσυγκεκριμένο φάρμακο χωρίς συνταγή.
Συγκεκριμένα τον είχε επισκεφτεί και του είχε ζητήσει να τον προμηθεύει με το συγκεκριμένο φάρμακο , πράγμα το οποίο τελικά ο 27χρονος του ανέφερε πως θα έκανε διευθετώντας ο ίδιος τις ιατρικές συνταγές.
Επίσης ο φαρμακοποιός ανέφερε πως ουδέποτε επισκέφτηκε τον συγκεκριμένο ιατρό και ούτε έλαβε οποιαδήποτε ιατρική συνταγή για το συγκεκριμένο φάρμακο.


κυπε