Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Χειροπέδες σε γιατρό για παράνομη κατοχή και διάθεση συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Στη σύλληψη του γιατρού ιδιωτικού νοσοκομείου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου στις 14:30 για την υπόθεση της παράνομης κατοχής και διάθεσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο γιατρός παρουσιάστηκε μόνος του στον αστυνομικό σταθμό Πάφου και ακολούθως συνελήφθη, ενώ αναμένεται να ανακριθεί.
Για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ακόμη δύο προσώπων, ενός 59χρονου φαρμακοποιού και 27χρονου, που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατοχής και διάθεσης συνταγογραφημένων φαρμάκων χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και χωρίς την άδεια του Υπουργού Υγείας.
Τόσο ο 59χρονος όσο και ο 27χρονος μετά τη διήμερη προσωποκράτηση που τους επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου κατηγορήθηκαν χθες γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Εναντίον και των τριών προσώπων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις 15 Ιουνίου στην Αστυνομία από 50χρονη μητέρα του 27χρονου, σύμφωνα με την οποία φαρμακοποιός στην Πάφο, προμήθευε τον γιο της με χάπια οξικοδύνης για τη χορήγηση των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
Μέλη της Αστυνομίας επισκέφθηκαν, για εξετάσεις, το φαρμακοποιό, ο οποίος τους παρουσίασε συνταγή υπογεγραμμένη από γιατρό για χορήγηση 112 χαπιών, στον 27χρονο.
Ωστόσο, ανακρινόμενος ο 27χρονος φέρεται να ανέφερε ότι ουδέποτε επισκέφθηκε το συγκεκριμένο γιατρό.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση με τη λήψη καταθέσεων τόσο από το συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον των υπόπτων όσο και το φιλικό.