Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Τραγωδία. Νεκρός εντοπίστηκε ο δύτης στον Ακάμα

Νεκρός από το βυθό της θάλασσας ανασύρθηκε ο 41χρονος δύτης Χρίστος Ελευθεριάδης που είχε μεταβεί στην θαλάσσια περιοχή του Ακάμα για ψάρεμα. Ο άτυχος νεαρός αφήνει πίσω του γυναίκα και ένα ανήλικο αγοράκι 12 ετών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στις 12.30μμ το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία για αγνοούμενο δύτη στη θαλάσσια περιοχή του Ακάμα, πλησίον της περιοχής Κάβο Αρναούτι.
Προστίθεται ότι το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή δύο πλωτά σκάφη και δύτες της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και ελικόπτερο της 460ΜΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας με νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας.

«Δυστυχώς, ο αγνοούμενος δύτης, μετά από εξονυχιστικές έρευνες, ανασύρθηκε νεκρός από το βυθό από εθελοντές δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση» αναφέρεται.

Ο άτυχος δύτης μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Λατσιού, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός πιστοποίησε το θάνατό του.

Τη διαχείριση, πλέον, του περιστατικού ανέλαβε η Αστυνομία, για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχούς περιστατικού.

Με αφορμή το νέο, άτυχο περιστατικό το ΚΣΕΔ καλεί για άλλη μια φορά τους ερασιτέχνες δύτες να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα και να καταδύονται, τουλάχιστον, ανά ζεύγη.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 41χρονου δύτη Χρίστου Ελευθεριάδη από τη Λευκωσία αναμένεται να εξακριβωθούν αύριο στις 09:00 το πρωί, με την διενέργεια της νενομισμένης νεκροψίας επί της σορού του.
Ο άτυχος δύτης, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, εντοπίστηκε νεκρός από εθελοντές δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανεύρεσής του και ακολούθως μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού.
Αναμένεται να ακολουθήσει η μεταφορά της σορού του στο Νεκροτομείο του ΓΝ Πάφου για την διενέργεια της νεκροτομής, αύριο Δευτέρα.