Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Βρέφος που νοσηλευόταν στο Μακάρειο έχασε τη ζωή του


Έχασε τη μάχη με τη ζωή βρέφος 2,5 μηνών από τη Λευκωσία που νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί εντοπίστηκε χωρίς σφυγμό και αναπνοή στο κρεβάτι του το βράδυ της Τρίτης περί τις 4:00 τα ξημερώματα από τη μητέρα του. 

Στη συνέχεια, οι γονείς κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ μέχρι να καταφθάσει το ασθενοφόρο δόθηκαν δια τηλεφώνου οδηγίες για αναπνευστική ανάνηψη, ωστόσο αυτές απέβησαν άκαρπες. 

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, με αποτέλεσμα η καρδιά να αρχίσει να λειτουργεί. Ωστόσο, εγκεφαλικός θάνατος είχε επέλθει, καθώς το βρέφος είχε παραμείνει χωρίς οξυγόνο για 30 λεπτά. 

Έτσι, λόγω κρισιμότητας του μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καμία εγκεφαλική δράση, αλλά και πολυοργανική ανεπάρκεια και νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας πριν καταλήξει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με γιατρούς του Μακάρειου, ο θάνατος ενδέχεται να οφείλεται σε "αιφνίδιο σύνδρομο θανάτου", ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί η νενομισμένη νεκροτομή η οποία αύριο αναμένεται να δώσει αποτελέσματα


http://www.sigmalive.com/news/local/436404/exase-ti-zoi-tou-vrefos-pou-nosilevotan-sto-makareio#.dpuf