Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Νεκροί και οι τρεις τρομοκράτες του Λονδίνου. ΦΩΤΟΤην πρώτη φωτογραφία του ενός εκ των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα το BBC 2 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Στη φωτογραφία ο δράστης είναι στο έδαφος μετά τα αστυνομικά πυρά που έχει δεχθεί με την αστυνομία να επιβεβαιώνει αργότερα ότι τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δύο τρομοκράτες είναι νεκροί.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία ήταν ζωσμένος με μεταλλικά κουτιά τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ήταν «ψεύτικα». Στόχος του όπως και των άλλων τρομοκρατών ήταν να δίνουν την εντύπωση ότι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας προκειμένου έτσι να καθυστερήσουν την εξουδετέρωσή τους από τους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως πίστευαν, θα ήταν πιο διστακτικοί αν πίστευαν ότι οι δράστες μετέφεραν εκρηκτικά.


Τη φωτογραφία τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας ένα λεπτό, όπως έγραψε, μετά την επέμβαση της αστυνομίας:Σε μια δεύτερη φωτογραφία φαίνονται δύο άντρες ακίνητοι στο έδαφος στην αγορά του Μπόροου με τη Daily Mail να επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους πρόκειται για δύο από τους τρομοκράτες που χτύπησαν στο Λονδίνο. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες ο ένας από τους δύο ήταν ζωσμένος στο στήθος με λευκά αντικείμενα.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο Guardian αναφέρουν ότι οι τρεις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί μετά από πυρά που δέχθηκαν μέσα από θωρακισμένο όχημα της βρετανικής αστυνομίας, το οποίο περιπολούσε στην περιοχή.Παράλληλα τη «χαρά» τους για την επίθεση στο Λονδίνο εκφράζουν στα social media υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.


http://www.protothema.gr/world/article/685323/i-proti-fotografia-ton-tromokraton-tou-londinou-sto-edafos-apo-astunomika-pura/