Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

"Μάγεψε" τους πάντες, η πανέμορφη Λυσός...200 άτομα, περιηγήθηκαν στην Λυσό, στα πλαίσια του προγράμματος,  της Κοινωνικής Συμμετοχής Διαδρομές και Ίχνη  της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.
 Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε, η περιήγηση στην Λυσό, την οποία διοργάνωσε το πρόγραμμα Διαδρομές και Ίχνη, της Κοινωνικής Συμμετοχής, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Στην περιήγηση έλαβαν μέρος 200 άτομα μικροί και μεγάλοι, ξένοι και ντόπιοι οι οποίοι έμειναν με  τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο κοινοτάρχης Λυσού  Χριστάκης Ιωσήφ, ευχαρίστησε θερμά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επέλεξε την Λυσό, για την τρίτη περιήγησή της, για να γνωρίσει ο κόσμος τις ομορφιές του χωριού και τόνισε ότι η κοινότητα διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον, μεγάλη ιστορία και αποτελεί κέντρο επισκεπτών καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου, χειμώνα και καλοκαίρι.

      Πρώτος σταθμός ήταν  το αναπαλαιωμένο σχολείο όπου τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη Χριστάκη Ιωσήφ μαζί με ομάδα του Συνδέσμου Αποδήμων  τους εθελοντές του Πάφος 2017 Λία Κωνσταντίνου, την Τούλα Πετρίδου, Στέλιο Χατζηχαραλάμπους  Μιχάλη Περδίο και τον Αντρέα Ζωίτσα οδήγησαν την ομάδα του Πάφος 2017, για μια γνωριμία,  πρώτα στο Πολιτιστικό Κέντρο που στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο Τουρκοκυπριακό σχολείο και ακολούθως  στο  Μουσείο, όπου μεταξύ άλλων θαύμασαν  ανέκδοτες ιστορικές φωτογραφίες. 

Στη συνέχεια τα μέλη του Συνδέσμου Αποδήμων Λυσού     Μάριος Στυλιανού, Κυριάκος Σαββίδης και Χριστόδωρος Παπασάββας , κατεύθυναν τους περιηγητές με τα πόδια  στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου θαύμασαν την παλιά εκκλησία τις εντυπωσιακές βρύσες, με την μεγάλη δεξαμενή και την απίθανη θέα.  Στην συνέχεια  ακολούθησε μια εξαιρετική περιπατική διαδρομή δυο χιλιομέτρων στο δάσος της Λυσού, από το μνημείο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη μέχρι το ξενοδοχείο Παράδεισος . 

Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, μέλος της ομάδας του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής του Πάφος 2017, ευχαρίστησε θερμά, το κοινοτικό Συμβούλιο και των Σύνδεσμων Αποδήμων, για την εξαιρετική φιλοξενία καθώς και τους 200 περιηγητές, οι οποίοι αγκάλιασαν με ξεχωριστή θέρμη και  την τρίτη εκδήλωση του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής Διαδρομές και Ίχνη, στην πανέμορφη Λυσό.