Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Την τσάκωσαν με μαϊμού αθλητικά


Επιχείρηση στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας για τον εντοπισμό προϊόντων που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (είναι απομιμήσεις), διενήργησαν χθες το μεσημέρι, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, από τις έρευνες, εντοπίστηκαν σε δύο καταστήματα στη Επαρχία Λευκωσίας, 488 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια αξίας € 2,500 περίπου και σε τρία καταστήματα στην Επαρχία Λάρνακας 787 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια, αξίας €4,000 περίπου.
Τα εν λόγω είδη, εκ πρώτης όψεως παραβιάζουν το εμπορικό σήμα adidas και κατακρατήθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, το οποίο διερευνά την υπόθεση.
Σημειώνεται ότι και τα 5 υποστατικά που ερευνήθηκαν είναι ιδιοκτησία της ίδιας εταιρείας.
Επίσης, το απόγευμα σήμερα, κατά τον συνήθη έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από το σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε όχημα που οδηγούσε Τουρκοκύπρια 689 τεμάχια με αθλητικά είδη ένδυσης, που φέρουν μεταξύ άλλων τα εμπορικά σήματα adidas και NIKE.
Τα εν λόγω είδη, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα € 4,000 περίπου, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων αφού σύμφωνα με παραδοχή της εν λόγω Τουρκοκύπριας, η οποία συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα, προέρχονται από τα κατεχόμενα και παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.
Κατασχέθηκε επίσης το όχημα της Τουρκοκύπριας το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των εν λόγω ειδών από τα κατεχόμενα.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων έκανε δεκτό αίτημα για εξώδικη διευθέτηση της υπό αναφορά υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους € 1,000, το οποίο και καταβλήθηκε.
Καταβλήθηκε επίσης ποσό απόδοσης ύψους € 500 και το κατασχεθέν όχημα επιστράφηκε στην ιδιοκτήτριά του.
Με την καταβολή των πιο πάνω ποσών και την εγκατάλειψη των κατασχεθέντων στο Τμήμα Τελωνείων, η Τουρκοκύπρια αφέθηκε ελεύθερη.


http://www.sigmalive.com/news/local/439026/tourkokypria-piastike-apo-teloneio-me-maimou-athlitika-pics#.dpuf