Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πιστούς που έβγαιναν από τζαμί



Ένας νεκρός και οχτώ τραυματίες είναι ο πρώτος επίσημος απολογισμός από τη νέα επίθεση κατά πεζών με βανάκι στο Λονδίνο, εννιά ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στη Γέφυρα του Λονδίνου που έγινε με παρόμοιο τρόπο.


Σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το περιστατικό αντιμετωπίζεται «ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα» καθώς στις έρευνες συμμετέχει και η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

 

Η αστυνομία, εκτός από τον αριθμό των θυμάτων, ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί ένας 48χρονος άνδρας, χωρίς να αφήνει υπόνοιες ότι υπήρχαν και άλλοι δράστες παρά τις πληροφορίες που μετέδιδαν βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες ότι οι δράστες ήταν τρεις.

Παράλληλα η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι κανείς από τα θύματα δεν έχει χτυπηθεί από μαχαίρι.


Νωρίτερα η Evening Standard έκανε λόγο για δύο νεκρούς, πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.


Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από κοινωνικό κέντρο στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι, στην οδό Seven Sisters.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. 

Μετά το περιστατικό πολίτες ακινητοποίησαν τον 48χρονο δράστη με αρκετούς να του φωνάζουν «γιατί το έκανες;» και αυτόν να τους απαντά, κατά πληροφορίες, «σκοτώστε με, σκοτώστε με. Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους».



http://www.protothema.gr/world/article/689583/van-epese-pano-se-pezous-sto-londino/