Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Πέρασαν χειροπέδες στον αδερφό της 21χρονης

Χειροπέδες στον 23χρονο που σκότωσε κατά λάθος  απ' ότι φαίνεται το απόγευμα την αδελφή του, στην οικία τους στην κοινότητα Κλαυδιά, φόρεσε η Αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι ο 23χρονος ισχυρίστηκε πως ενώ καθάριζε το G3 του εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα με μια σφαίρα την 21χρονη αδελφή του, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Παράλληλα, ο ισχυρισμός του 23χρονου ότι είχα πάει στρατό και επέστρεψε, για αυτό και καθάριζε το όπλο του, δημιούργησε ερωτήματα, αφού λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, εδώ και σχεδόν δύο μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες,  οι έφεδροι δεν πηγαίνουν για υπηρεσία στην Ε.Φ. Ακολούθησαν έρευνες και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως ο 23χρονος δεν πήγε στρατό.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος ισχυρίστηκε πως πήγε μόνος του για βολή και έστειλε μήνυμα μετακίνησης. Ωστόσο όταν του ζητήθηκε το δείξει, ισχυρίστηκε πως το διέγραψε.

Οι ανακριτές έκριναν πως θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψη και να φορέσει χειροπέδες ο 23χρονος αδελφός του θύματος, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ εναντίον διερευνάται προς το παρόν υπόθεση ανθρωποκτονίας. 

Η άτυχη Μαρία, σήμερα γιόρταζε τα 21α της γενέθλια και ο αρραβωνιαστικός της, της επεφύλασσε μια έκπληξη. Της έκανε πρόταση γάμου. Μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερο συγκλονισμό προκαλεί το γεγονός ότι η άτυχη 21χρονη δύο μηνών έγκυος.


Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, όταν ο 23χρονος, ενώ είχε στην κατοχή του το τυφέκιο της Εθνικής Φρουράς G-3, όπως ισχυρίστηκε, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η 21χρονη αδελφή του, Μαρία Χάρπα, να πέσει νεκρή από τη θανατηφόρα σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Η άτυχη Μαρία, σήμερα γιόρταζε τα 21α της γενέθλιά της και ο αρραβωνιαστικός της, της επεφύλασσε μια έκπληξη. Της έκανε πρόταση γάμου και άρχισαν να ονειρεύονται μαζί ένα κοινό μέλλον. Μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερο συγκλονισμό προκαλεί το γεγονός ότι η άτυχη 21χρονη ήταν έγκυος, δύο μηνών.

Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε η μητέρα των δύο αδελφών, η οποία υπέστη σοκ, αφού δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπαν τα μάτια της. Το ένα της παιδί να πυροβολεί το άλλο, με την κόρη της να πέφτει νεκρή.

Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι καθάριζε το όπλο του αφού είχε επιστρέψει από τον στρατό, ωστόσο ο ισχυρισμός του εγείρει ερωτήματα στους ανακριτές, λόγω του γεγονότος πως εδώ και σχεδόν δύο μήνες οι έφεδροι δεν πηγαίνουν για υπηρεσία στην Ε.Φ. λόγω των έκτακτων μέτρων, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, η Αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και διερευνά της συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό, ενώ άρχισε τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

Στη σκηνή, κλήθηκαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: