Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Σκόπελος. «Η όμορφη αρχοντοπούλα των Σποράδων»

Μια καταπληκτική παρουσίαση της Σκοπέλου έγινε από την ιστοσελίδα lovelovegreece.com. Το πιο πράσινο Νησί της Ελλάδας. Εκεί που το πράσινο σμίγει με το μπλέ της θάλασσας. Η Όμορφη Αρχοντοπούλα των Σποράδων. Δημοσιεύουμε αυτούσια την παρουσίαση.

1. Γιατί δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν «η όμορφη αρχοντοπούλα των Σποράδων»Mαγεύει με τη γοητεία των τοπίων της, και πιάνει στα δίχτυα της, όποιον την επισκέπτεται!
2. Για να κολυμπήσεις, στα πιο διαυγή και καθαρά νερά της Ελλάδας…(μη ξεχάσεις, να μας στείλεις φωτογραφία με την αγαπημένη σου παραλία)!
3. Χτισμένη αμφιθεατρικά, η εντυπωσιακή Χώρα της Σκοπέλου έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός και αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο που σε σαγηνεύει! Μπες για λίγο στη μηχανή του χρόνου, και πήγαινε να επισκεφτείς το Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου, που στεγάζεται, σε ένα από τα παλιότερα σπίτια της Χώρας! (Η καλύτερη ώρα για να πας, είναι λίγο πριν δύσει ο ήλιος και αφού, σε συνεπάρουν τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, απόλαυσε ένα ¨αυγάτο¨ μαζί με τον ελληνικό σου)
4. Για να επισκεφτείς, το αξιολάτρευτο εκκλησάκι του Αγ.Ιωάννη στο Καστρί, και να πάρεις λίγο χολιγουντιανό αέρα, καθώς εδώ έγιναν μερικά από τα γυρίσματα της ταινίας ¨Mamma mia¨, που έκανε τη Σκόπελο γνωστή σε όλο τον κόσμο!
5. Για να διαλέξεις, ένα από τα πολλά μικρά και γραφικά βυζαντινά ξωκλήσια που έχει το νησί, μνημειακής αξίας, με εξαιρετική θέα, και να τάξεις ότι σε αυτό θα παντρευτείς…(εξυπακούεται ότι θα μας στείλεις προσκλητήριο και άπειρες φωτογραφίες για την ενότητα lovelove event, όταν έρθει εκείνη η ώρα η καλή!)
6. Τα Σεντούκια, αρχαίοι λαξευτοί τάφοι πειρατών, στη κορυφή του Βουνού της Καρυάς, είναι ακόμη ένα αξιοθέατο της Σκοπέλου, που παρότι θα παιδευτείς για να το βρεις, η συναρπαστική θέα θα σε αποζημιώσει πλήρως!
7. Για να γευτείς, την αυθεντική σκοπελίτικη τυρόπιτα…κι αν είσαι μερακλής στάξε λίγο ντόπιο μέλι από πάνω κι άσε τον ουρανίσκο σου να παθαίνει «εκρήξεις ηδονής»!

8. To Aσκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου, ένα από τα αρχαιότερα ιερά του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της Σκοπέλου! Μη παραλείψεις να κάνεις μια στάση παρακαλώ!
9. Για να επισκεφτείς τη Γλώσσα, το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, ένα ήσυχο και πανέμορφο χωριό, αναλλοίωτο από τη τουριστική ανάπτυξη. Πάρε αγκαλιά το ταίρι σου, και κάνε ρομαντικούς περιπάτους στα υπέροχα σοκάκια του! (Μη βαρεθείς να επισκεφτείς το Μουσείο Πολιτιστικής κληρονομιάς και τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Περσεύς Αθηναίος)
10. Η περιοχή ¨Δρακοντόσχιμα¨ είναι ένα μέρος που σίγουρα θα σε μαγέψει…ένα απόκρημνο φαράγγι πίσω από ένα εκκλησάκι, χτισμένο σχεδόν στην άκρη του γκρεμού! Μη κοιτάξεις κάτω, γιατί τα δελεαστικά τιρκουάζ νερά, θα σε προκαλέσουν να κάνεις την καλύτερη βουτιά της ζωή σου…

11.Ο Φάρος στο Γουρούνι είναι ένας από τους παλαιότερους φάρους σε όλη την Ελλάδα! Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, κατασκευάστηκε το 1889 με ύψος 18 μέτρα και είναι κάτι που σίγουρα αξίζει να δεις!
12. Για να νιώσεις για λίγο βασιλιάς…πηγαίνοντας στον οικισμό Στάφυλος δίπλα από την παραλία, όπου βρισκόταν το παλάτι του βασιλιά Στάφυλου και διασώζονται μέχρι και σήμερα «απομεινάρια» του!
13. Τέλος, για να πεζοπορήσεις στο εντυπωσιακό δημόσιο δάσος «Έλιος», έναν υπέροχο χώρο αναψυχής στον οικισμό ΝέοΚλίμα. (αν βαριέσαι να πεζοπορήσεις πάρε τη παρέα σου…πάρε «σκοπελίτικες» και κάντε πικ νικ κάτω από τη δροσιά των πεύκων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: