Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Μια έτσι μια αλλιώς ο καιρός στην Κύπρο

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και το απόγευµα τοπικά στο εσωτερικό και στα ορεινά, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά από το µεσηµέρι και µετά, στα νοτιοανατολικά, ισχυροί και παροδικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε µέσες και ψηλές νεφώσεις, που το πρωί αναµένεται να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Νεφώσεις όµως, που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στο εσωτερικό, στα ορεινά ή και στα βορειοανατολικά παράλια. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που στα ορεινά δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή, περισσότερo αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο, αναµένεται άνοδος της θερµοκρασίας, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Tην Κυριακή η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: