Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Αίθριος ο καιρός στην Κύπρο

Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά μετά το μεσημέρι, τοπικά στα νότια και νοτιοδυτικά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί μετά το μεσημέρι στα νότια, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά αργότερα σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Αργότερα στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, νωρίς το πρωί, αλλά αργότερα αναμένεται να καταστεί γενικά κυρίως αίθριος.
 
Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και ανατολικά παράλια ωστόσο δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στο εσωτερικό, στα ορεινά και στα υπόλοιπα παράλια. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το Σάββατο η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: