Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Βρήκε τραυματισμένο σκύλο και τον πέταξε στα σκουπίδια

φώτο αρχειο


Υπόθεση σχετικά με τον περί προστασίας και ευημερίας των ζώων Νόμο διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό, το περασμένο Σάββατο, στην Λεμεσό, ενός τραυματισμένου θηλυκού σκύλου, ράτσας Ροτβάιλερ, μαύρου χρώματος,
Ο σκύλος είχε μεταφερθεί την ίδια μέρα σε κτηνίατρο για περίθαλψη, ωστόσο δεν κατάφερε τελικά να επιβιώσει.

Το σκύλο εντόπισαν τραυματισμένο, αλλά ζωντανό, μέσα σε σακούλα, σε κάλαθο σκουπιδιών, μέλη της Αστυνομίας, γύρω στις 1.45 το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά από σχετική πληροφορία που λήφθηκε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού. Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του σκύλου είναι 39χρονος, ο οποίος ενημερώθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και μετέφερε το σκύλο του σε ιδιώτη κτηνίατρο για περίθαλψη. Γύρω στις 10.20 πριν το μεσημέρι σήμερα, ο 39χρονος ενημέρωσε τους ανακριτές του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λεμεσού ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ο σκύλος κατέληξε.
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία που συνέδεε 69χρονο με το περιστατικό και αφού εξασφαλίστηκε Δικαστικό ένταλμα σύλληψής του, αυτός συνελήφθη λίγο πριν τις 3.00 το απόγευμα της Δευτέρας, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Ανακρινόμενος αρνήθηκε ότι ο ίδιος τραυμάτισε το σκύλο και πρόβαλε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται. Αυτός αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 4.15 το απόγευμα, αφού προηγουμένως κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα που αφορούν στον Νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων.
Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 69χρονος φέρεται να είχε εντοπίσει τραυματισμένο το σκύλο, τον οποίο φέρεται να πέταξε στον κάδο σκυβάλων, όπου εντοπίστηκε αργότερα από τα μέλη της Αστυνομίας.
Τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου αναμένεται να διαφανούν με την εξέταση του από αρμόδιο λειτουργό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ενώ τις εξετάσεις συνεχίζει ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λεμεσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: