Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Νέες στάσεις λεωφορείων στην Πάφο

ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Με την επαναλειτουργία των εργοταξίων, άρχισαν σήμερα και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού μετεπιβίβασης επί της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων, με τις οποίες σηματοδοτείται η έναρξη υλοποίησης του έργου «Δημιουργία δικτύου υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής στην Πάφο και τη Γεροσκήπου με τη μέθοδο Μελέτη- Κατασκευή-Συντήρηση», συνολικής δαπάνης 7.613.382 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλου σύγχρονου τερματικού σταθμού λεωφορείων στην περιοχή «Καραβέλλα» και δύο χώρων μετεπιβίβασης και στάθμευσης λεωφορείων, ο ένας επί της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων και ο δεύτερος στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου στο Λιμανάκι. Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία και τοποθέτηση 196 «έξυπνων» στάσεων λεωφορείων στην Πάφο και τη Γεροσκήπου, καθώς και τη δημιουργία 30 σύγχρονων χώρων δημόσιας υγιεινής. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών από την ημέρα της έναρξης των εργασιών, ενώ η συντήρηση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία θα είναι διάρκειας 5 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: