Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Καλλής

Σε δραματική κατάσταση παραμένουν τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου – ΣΙΚΑΠ- Δημήτρης Καλλής.  Κοντεύουμε στα μέσα Ιουλίου, είπε, και τα περισσότερα κέντρα παραμένουν κλειστά ακόμη και στην καρδιά της  τουριστικής περιοχής, στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Από τα 800 κέντρα της πόλης και Επαρχίας, διευκρίνισε,   γύρω στα 250 με 300 λειτουργούν, κι αυτά κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Τα μπαράκια και οι καφετέριες, τόνισε, είναι σε καλύτερη κατάσταση αφού συγκεντρώνουν  νεολαία, με τα εστιατόρια και τις ταβέρνες να έχουν μεγάλο πρόβλημα.

Τα Σαββατοκύριακα υπάρχει αρκετοί κίνηση στο Λατσί αλλά και γενικά σε παραθαλάσσια κέντρα αναψυχής, Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας  αλλά αυτό δεν φτάνει για να καλύψει τον πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών των υπόλοιπων ημερών. Και τα μπαράκια της Πάνω Πάφου δουλεύουν, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, σημείωσε ο κ. Καλλής αλλά οι ιδιοκτήτες τους διαμαρτύρονται γιατί δέχονται καταγγελίες από την αστυνομία. Τα μέτρα τηρούνται από την πλευρά μας, πρόσθεσε και δεν πρέπει η αστυνομία να μας καταγγέλλει αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος.

 Διερωτόμαστε σαν ΣΙΚΑΠ πως είναι δυνατόν να καταγράφονται κάθε εβδομάδα οι περισσότερες καταγγελίες στην Πάφο, ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν φτάνει που ήμασταν κλειστοί λόγω πανδημίας με τα έξοδα να τρέχουν, τώρα λειτουργούμε με πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών και με όλο μας το προσωπικό ... έχουμε και τις καταγγελίες από την αστυνομία, τη στιγμή που τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασία, τόνισε με έμφαση ο κ. Καλλής.

Το προσωπικό, είπε,  δεν μπορούμε να το απολύσουμε, αφού από την αρχή της πανδημίας μπήκε στο ειδικό πρόγραμμα επιχορηγήσεων και μέχρι τον Οκτώβριο παραμένει στη θέση του, προσθέτοντας πως θα πρέπει και στα κέντρα να συνεχιστεί το πρόγραμμα επιχορήγησης των υπαλλήλων μέχρι τον Οκτώβριο κι όχι να σταματά τέλος Αυγούστου.

Αν κι έκαναν την εμφάνισή τους ορισμένοι τουρίστες, επαναλαμβάνω ότι στην Πάφο αν δεν έρθουν τουρισμός η κατάσταση στα κέντρα αναψυχής θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη γι΄ αυτό η κυβέρνηση επιβάλλεται να μας στηρίξει περισσότερο, κατέληξε ο κ. Καλλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: