Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Επιστρέφει στον πατέρα του στην Αμερική το 5χρονο αγοράκι

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του επί της έφεσης που άσκησε η μητέρα πεντάχρονου αγοριού κατά της πρωτόδικης απόφασης του Οικογενειακού Δικαστηρίου και επικύρωσε την απόφαση για ανάληψη της κηδεμονίας του παιδιού από τον πατέρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, δικηγόρος Παναγιώτης Τσαγγάρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως σήμερα εκδόθηκε η απόφαση σε ό,τι αφορά την έφεση και η απόφαση ήταν απορριπτική της έφεσης και επικυρωτική της πρωτόδικης απόφασης. Επιπρόσθετα, ο κ. Τσαγγάρης ανέφερε πως έχει δοθεί αναστολή σε ό,τι αφορά το χρόνο παράδοσης του παιδιού μέχρι τις 29 Μαρτίου, δηλαδή για περίοδο 10 ημερών περίπου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ωστόσο πως έχει γίνει κάποια προσπάθεια και αναμένεται να ευοδωθεί, ώστε να υπάρξει κάποια συνάντηση μεταξύ του πατέρα και της μητέρας, στην παρουσία των δύο δικηγόρων, ώστε να βρεθεί τρόπος ομαλής μετάβασης του μικρού στην Αμερική, αλλά και για να υπάρξει συνεννόηση ως προς τον τρόπο επικοινωνίας του πεντάχρονου αγοριού με την μητέρα του.
Όπως ανέφερε, αυτό θα γινόταν ανεξαρτήτως της απόφασης. Παράλληλα ο κ. Τσαγγάρης ανέφερε πως η Νομική Υπηρεσία στην παρούσα, πολύ δύσκολη περίπτωση, αφού ηγέρθησαν όλα τα θέματα που μπορούσαν να εγερθούν σε αυτή την έφεση, δούλεψε ακούραστα γιατί να εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.
Ευχαρίστησε επίσης εκ μέρους του πελάτη του την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας ενώ κάκισε τη συμπεριφορά κάποιων αξιωματούχων της Δημοκρατίας, οι οποίοι - κατά την έκφρασή του - «βοήθησαν στην απαγωγή του παιδιού». Αναφέρθηκε επίσης σε οργανισμούς και σωματεία στην Κύπρο που «χωρίς να ακούσουν την άλλη άποψη, πήραν θέση ως να καλούμε τους Κύπριους γονείς να απαγάγουν τα παιδιά τους».
Ενδεικτικά, είπε, πέρσι υπήρξαν 19 απαγωγές παιδιών από Κύπριους γονείς που μετέφεραν τα παιδιά τους στην Κύπρο. Τέτοιες ενέργειες «δημιουργούν κοινωνικά προβλήματα που οδηγούν στην διάλυση των οικογενειών» συμπλήρωσε ο κ. Τσαγγάρης.
Επανέλαβε πως από την μεριά τους θα προσπαθήσουν για την εξεύρευση του καλύτερου δυνατού τρόπυ για τη μετάβαση του παιδιού και την επικοινωνία με τη μητέρα του.
Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πατέρας του πεντάχρονου είχε προσφύγει στην αμερικάνικη και κυπριακή δικαιοσύνη κατά της πρώην συζύγου του για απαγωγή του παιδιού τους από τις ΗΠΑ όπου διέμεναν. Από την πλευρά της η μητέρα υποστήριξε ότι η φυγή της οφείλονταν στην άσκηση ψυχολογικής και φυσικής βίας εναντίον της.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: