Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Θαμώνες χόρευαν σε εστιατόριο μέχρι τα μεσάνυχτα. Οκτώ καταγγελίες υποστατικών

Σε 233 καταγγελίες πολιτών και 8 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 06:00 το Σάββατο μέχρι τις 06:00 την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν 13.057 έλεγχοι από τους οποίους προέκυψαν 233 καταγγελίες πολιτών και 8 καταγγελίες υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.041 έλεγχοι και προέκυψαν 66 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 4.030 έλεγχοι με 97 καταγγελίες πολιτών και 1 σε υποστατικό.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.514 έλεγχοι με 19 καταγγελίες πολιτών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.289 έλεγχοι με 19 καταγγελίες πολιτών και 4 καταγγελίες σε υποστατικά, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.270 έλεγχοι με 10 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 1.688 έλεγχοι με χωρίς να προκύψουν καταγγελίες.

Η Τροχαία διενήργησε 1.245 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν 22 καταγγελίες πολιτών, ενώ η Λιμενική 136 έλεγχοι χωρίς να προκύψει οποιαδήποτε καταγγελία.

Από τα 8 υποστατικά που καταγγέλθηκαν, τα μισά, 4, αφορούσαν χώρους εστίασης, εκ των οποίων τα 3 ήταν στην Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, στο ένα εστιατόριο στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν θαμώνες να χορεύουν σε κλειστό χώρο μετά την καθορισμένη ώρα κλεισίματος, ενώ σε άλλα δύο εκδόθηκαν πρόστιμα αφού εξυπηρετούσαν πελάτες σε κλειστό χώρο.

Επιπλέον, στη Λεμεσό, καταγγέλθηκε ο ιδιοκτήτης αθλητικού σωματείου, ο οποίος εντοπίστηκε να σερβίρει ποτά και φαγητό σε πελάτες οι οποίοι βρίσκονταν σε κλειστό χώρο. Επίσης, στην Πάφο, οι καταγγελίες αφορούν τέσσερις ιδιοκτήτες υποστατικών, για μη τήρηση των μέτρων. 

Οι περισσότερες καταγγελίες πολιτών αφορούσαν διακίνηση χωρίς SMS ή την σχετική βεβαίωση, μη χρήση μάσκας και διακίνηση μετά τις 11 το βράδυ ή υπεράριθμους επιβαίνοντες σε οχήματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: