Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Αυτές είναι οι διευκρινήσεις εφαρμογής του πρωτοκόλλου λειτουργίας των κέντρων αναψυχής


Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ – Νεόφυτος Θρασυβούλου, άρχισε τις διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού.
Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής και των πιέσεων που άσκησε ο κ. Θρασυβούλου, ούτως ώστε,  να δοθούν διευκρινήσεις στα θέματα, μάσκας, εξωτερικός χώρος και μουσικής, η ΟΣΙΚΑ έλαβε την παρακάτω διευκρίνιση από τον κ. Ηρόδοτο Ηροδότου,  Υγειονομικό Λειτουργό Α, το οποίο ο κ. Θρασυβούλου ευχαριστεί για την άμεση παρέμβασή του. 

"Σε συνέχεια των τηλεφωνικών μας επικοινωνιών πιο κάτω σας διαβιβάζω διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου.

Ο ανοικτός εξωτερικός  χώρος  είναι διαμορφωμένος με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ο κατάλληλος και επαρκής αερισμός του χώρου. Αυτό επιτυγχάνεται αν είναι ανοικτές οι διαθέσιμες πλευρές  ή μέρος αυτών  (τουλάχιστο 2) και με τρόπο που δεν θα  παραπέμπει σε καμία περίπτωση  σε κλειστό χώρο.

 Ανεξάρτητα με το είδος της προσφερόμενης μουσικής, απαγορεύεται ο χορός, και όλοι οι θαμώνες θα πρέπει να εξυπηρετούνται καθήμενοι και να μην περιφέρονται άσκοπα.     Βασικό κριτήριο για σκοπούς ελέγχου/καταγγελιών, είναι κατά πόσον οι θαμώνες είναι όρθιοι και χορεύουν. 

 Η χρήση της  μάσκας επιβάλλεται κατά την προσέλευση  σε ένα χώρο αναψυχής αλλά και κατά την όποια μετακίνηση τους εντός του  χώρου  αλλά και κατά την αποχώρηση του.

 

Ηρόδοτος Ηροδότου

Υγειονομικός Λειτουργός Α

Αν. Προϊστάμενος Υγειονομικών Υπηρεσιών

Υγειονομικές Υπηρεσίες

Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας

Υπουργείο Υγείας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: