Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ο Ηλίας Μυριάνθους αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών

Δηλώσεις Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Ηλία Μυριάνθους, αναφορικά με το Νομοσχέδιο του Περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών (Τροποποιητικό) Νόμο του 2021.

Μετά την Πρόταση Νόμου που είχαμε καταθέσει για επαναφορά του Σχεδίου Ρύθμισης των Ληξιπρόθεσμων Οφειλών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, μια πρόταση την οποία έχουμε καταθέσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με ικανοποίηση είδαμε να φέρνει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει αυτό το ζήτημα μέχρι και το 2020, όταν οφείλονταν Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

 

Ουσιαστικά το Σχέδιο έρχεται να καλύψει όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν και λόγω πανδημίας με τις καθυστερημένες οφειλές προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και δίνει το δικαίωμα τόσο στον αυτοεργοδοτούμενο, όσο και στον εργοδότη, να μπορέσουν να ρυθμίσουν με δόσεις (μέχρι και 54 δόσεις) τις οφειλές τους, στο Ταμείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Είναι ένα μέτρο το οποίο θεωρούμε είναι προς την ορθή κατεύθυνση γιατί ακριβώς με τα προβλήματα της πανδημίας είναι πάρα πολύς κόσμος, πάρα πολλοί αυτοεργοδοτούμενοι και επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα ρευστότητας και πληρωμής αυτών των οφειλών.

 

Ηλίας Μυριάνθους

Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: