Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Παρέδωσε τα περιουσιακά στοιχεία του Κ.Σ. Κουκλιών ο κοινοτάρχης μετά την παύση του από τον Υπ. Εσωτερικών

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών, που έχει στην κατοχή του, περιλαμβανομένων σφραγίδων και κλειδιών, παρέδωσε σήμερα ο κοινοτάρχης Κουκλιών Μιχάλης Νικολάου μετά την παύση του που αποφάσισε χτες ο Υπουργός Εσωτερικών , με βάση του άρθρο 45 του Περί Κοινοτήτων Νόμου επικαλούμενος την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να αναθέσει τις εξουσίες στην Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου μέχρι τη λήξη της θητείας του νυν συμβουλίου που είναι τον προσεχή Δεκέμβρη.

Σήμερα, Διοικητικός Λειτουργός της Επαρχιακής Διοίκησης μετέβη στο Κ.Σ. Κουκλιών για την παραλαβή των αντικειμένων μετά την αφαίρεση των εξουσιών του από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή .
Aρχικά ο κοινοτάρχης αρνήθηκε να παραδώσει τα αντικείμενα του Κ.Σ. Κουκλιών με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ένταση, ωστόσο στην συνέχεια τα παρέδωσε
Ο λόγος της λήψης της σχετικής απόφασης, μεταξύ άλλων είναι η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Κούκλια. Επίσης οι ίδιες πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν για να ηρεμήσει η κατάσταση και παρά τις υποδείξεις στον πρόεδρο του Κ.Σ. Κουκλιών και στα μέλη ώστε να υπάρξει ευπρεπής συμπεριφορά, υπήρξε αντίδραση, ενώ ακολούθησαν και καταγγελίες στην Αστυνομία.
Σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Κουκλιών Μιχάλης Νικολάου στους δημοσιογράφους ανέφερε πως χτες του παραδόθηκε γραπτή επιστολή επί του θέματος, και ότι μέχρι το τέλος της θητείας του νυν κοινοτικού συμβουλίου, την ευθύνη θα έχει η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.
Πρόσθεσε πως αναφορικά με τον οικονομικό έλεγχο του Κ.Σ. Κουκλιών είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε για περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ αναφέρθηκε ακόμη και σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος κατά την περίοδο 2012- 2016 από προηγούμενα κοινοτικά συμβούλια.
Κατά την παράδοση των αντικειμένων υπήρξε η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας εκτός των Γραφείων του Κ.Σ. Κουκλιών, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει .
Σημειώνεται πως πρωί ο κοινοτάρχης Κουκλιών μετέβη στην Επαρχιακή Διοίκηση συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του αλλά όπως του αναφέρθηκε, η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών είναι αμετάκλητη.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: