Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Έντονα δυσαρεστημένοι οι ιδιοκτήτες μπυραριών και μπαρ στην Πάφο

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες μπυραριών και μπαρ στην Πάφο μετά την ανακοίνωση του πρωτοκόλλου με τις νέες χαλαρώσεις και την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής.  Από τη μία η ασάφεια, όπως υποστηρίζουν, στο θέμα εξωτερικός χώρος και από την άλλη η μουσική, δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν, αντιλαμβανόμενοι ωστόσο, το πρόβλημα που υπάρχει με την πανδημία. Διευκρίνιση ζητούν και με τη χρήση μάσκας των θαμώνων, αφού βάσει του πρωτοκόλλου θα πρέπει να τη φοράνε συνέχεια, μιας και στα κέντρα τους σερβίρεται ποτό.

Από σήμερα, επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών εστίασης, τηρουμένου του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των κατευθυντήριων οδηγιών. Όπως διευκρινίζεται, επαρκής φυσική οξυγόνωση υπάρχει σε κάθε χώρο ο οποίος δεν καλύπτεται από στέγη, μόνιμη ή προσωρινή, και ο οποίος καλύπτεται από στέγη, έχει μόνιμα ανοικτές τις τρεις (3) πλευρές.

Στο σημείο αυτό οι ιδιοκτήτες μπυραριών και μπαρ που επικοινώνησαν μαζί μας, τονίζουν πως υπάρχει ασάφεια, διότι ο ορισμός εξωτερικός χώρος βάσει της νομοθεσίας είναι εκεί που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα.  Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης είναι τα 8 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Απαγορεύεται οποιοδήποτε είδος μουσικής που ξεσηκώνει τους θαμώνες για χορό. Επιτρέπεται μόνο η χαμηλή σε ένταση απαλή ακουστική μουσική (ζωντανή ή μη), που συνοδεύει το φαγητό. Σε περίπτωση ζωντανής μουσικής η απόσταση του τραγουδιστή από τον πλησιέστερο θαμώνα είναι τα 3 μέτρα.

Στο σημείο αυτό, παρουσιάζονται ιδιαίτερα έντονοι οι ιδιοκτήτες μπυραριών και μπαρ της Πάφου και ζητούν όπως αφαιρεθεί από το πρωτόκολλο. Σημειώνουν πως και η λέξη ένταση αλλά και η απαλή - ακουστική μουσική θα τους δημιουργήσει τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα. Συμφωνούν με την απαγόρευση του χορού αλλά και το να μην λικνίζονται οι πελάτες στα τραπέζια, πράγμα που το εφάρμοζαν και εννοείτε θα το εφαρμόσουν και τώρα.  

Εμείς είμαστε μπαράκια και μπυραρίες αλλά με τέτοια πρωτόκολλα δεν μας αφήνουν να εργαστούμε. Στην Πάφο είμαστε κλειστοί σχεδόν τέσσερις μήνες και στην κυριολεξία έχουμε καταστραφεί οικονομικά, σημειώνουν, καλώντας τους αρμοδίους να εξετάσουν σήμερα το αίτημά τους και να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις.

Με τέτοια πρωτόκολλα δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσουμε και οδεύουμε προς ολοκληρωτική καταστροφή, καταλήγουν ιδιοκτήτες μπυραριών και μπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: