Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Δημιουργία και λειτουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πάφου


Δηλώσεις Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πάφου για περίθαλψη των καρκινοπαθών της Επαρχίας Πάφου

 

Το κράτος θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικά τα ζητήματα που προκύπτουν με τα ογκολογικά και ακτινοθεραπευτικά προβλήματα και τον τρόπο επίλυσης τους.

 

Η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα πρέπει να οδηγήσει μέσω του ΟΚΥπΥ στην αναβάθμιση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων ώστε να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη περίθαλψη στους καρκινοπαθείς. Η αναβάθμιση αυτή, θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη τόσο σε ότι αφορά τις υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά κυρίως με το αναγκαίο και απαιτούμενο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

 

Μέσα ακριβώς από αυτή την σκοπιά θεωρούμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου θα πρέπει να τύχει αναβάθμισης από τον ΟΚΥπΥ ώστε να μπορεί να παρέχει αναγκαία ιατροφαρμακευτική και υποστηρικτική φροντίδα και περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία τόσο των ασθενών όσο και των συγγενών τους που πολλές φορές αναγκάζονται να βρίσκονται για ώρες στον δρόμο για την μετάβαση τους σε άλλες Επαρχίες για την θεραπεία τους. Σκεφτείτε την ταλαιπωρία κάποιου ασθενή που ξεκινά από την περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς ή από άλλη περιοχή της Επαρχίας Πάφου για να πάει να κάνει την θεραπεία του σε ογκολογικό κέντρο είτε στη Λεμεσό, είτε στη Λευκωσία και μετά να πρέπει να επιστρέψει πίσω.

 

Ως εκ τούτου, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσουν άμεσα σε σχεδιασμό και υλοποίηση Ογκολογικής Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, με σκοπό την παροχή υποστηρικτικής περίθαλψης στους καρκινοπαθείς της Επαρχίας Πάφου. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε για να νικήσουμε τον καρκίνο.

 

 

Ηλίας Μυριάνθους

………………………...

Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου


Δεν υπάρχουν σχόλια: