Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Στους -5 η θερμοκρασία απόψε στην Κύπρο

 

Σήμερα, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και τοπική, ελαφρά κυρίως, χιονόπτωση στα ψηλότερα ή και στα χαμηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα υπήνεμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
Αργότερα θα καταστούν βορειοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και τοπικά στα ανατολικά, αλλά ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει παγετός τοπικά μέχρι τα ημιορεινά, που σταδιακά θα διαλυθεί, αλλά στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να παραμείνει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, στα προσήνεμα μέτριοι και αρχικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα υπήνεμα ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αρχικά μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή, παραμένοντας όμως πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: