Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ικανοποίηση από την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής το Σαββατοκύριακο

Ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα στις επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας το Σαββατοκύριακο σε Παγκύπρια κλίμακα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου, προσθέτοντας πως η κίνηση κυμάνθηκε στο 80%, με τη νεολαία να κρατά τα «σκήπτρα».

Σε δηλώσεις του ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως λόγω των καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή, οι επιχειρήσεις που λειτούργησαν είναι ικανοποιημένες σε όλη την Κύπρο.

Στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου και στην Πάφο, ωστόσο, φαίνεται ότι μεγάλη μερίδα των επιχειρήσεων επισιτιστικής βιομηχανίας θα λειτουργήσουν μόνο με τον τουρισμό και εκ των πραγμάτων βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση, συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ότι σε όλες τις πόλεις ο ντόπιος πληθυσμός έχει διακινηθεί στα πλαίσια που του επιτρέπει ο Νόμος, ενώ για τη χθεσινή ημέρα είπε ότι ξημέρωσε μια "καλή Κυριακή" για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Ζητούμε, είπε, όπως συνεχιστεί από πλευράς των κέντρων αναψυχής η τήρηση των μέτρων για να γίνει κατορθωτό μέχρι την 1η Απριλίου, να δώσουμε το δικαίωμα στους επιχειρηματίες να μπορούν να εργαστούν καλύτερα και να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους θαμώνες τους. Αναφέρθηκε παράλληλα στα νέα μέτρα που θα συζητηθούν σήμερα με το Υφυπουργείο Τουρισμού για περισσότερη και καλύτερη οργάνωση των κέντρων αναψυχής.

Πρόσθεσε πως η επόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική, καλώντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε προβλήματα που διαφάνηκαν με την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το κοινό δεν έχει προχωρήσει σε κρατήσεις, με αποτέλεσμα επιχειρηματίες να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν. Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε από το νεαρότερο κόσμο, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες παρουσιάστηκαν πιο συγκρατημένες και προσεκτικές στις μετακινήσεις τους.

Το θεωρούμε, είπε, φυσιολογικό, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα σιγά-σιγά με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους Κύπριους, όλων των ηλικιών, να επισκέπτονται τα κέντρα αναψυχής.

Ακόμη απηύθυνε έκκληση για τις απομακρυσμένες και τουριστικές περιοχές, όπως εξεταστεί από τους επιδημιολόγους η  δυνατότητα από πλευράς ξενοδοχείων να μπορούν να δέχονται Κύπριους, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα, αφού, όπως είπε, βρίσκονται σε ισχύ και τα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού για μειωμένο κόστος κράτησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: