Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Τους έπιασαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών

Συνολικά εννέα υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, τις  τελευταίες δεκατρείς ημέρες. Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων στο διάστημα από 19 Μαρτίου, μέχρι σήμερα, εννέα οδηγοί οχημάτων, ηλικίας από 24 μέχρι και 46 ετών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ.

Ένας από τους οδηγούς, ηλικίας 35 ετών στη Λεμεσό, εντοπίστηκε να οδηγεί χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς πινακίδα εγγραφής στο πίσω μέρος του οχήματος. Σε άλλη περίπτωση, 42χρονος στη Λάρνακα εντοπίστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 76 χιλιόμετρα ανά ώρα αντί 50, ενώ σε όχημα 37χρονου στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.   

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και η αλκοόλη, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.https://www.cypruspolicenews.com/DefaultArticle/ArticleId=19807

Δεν υπάρχουν σχόλια: